Dominique Demers’in sevilen serisi “Bayan Charlotte’un Maceraları” devam ediyor

Nisan 8, 2019

Dominique Demers’in sevilen serisi “Bayan Charlotte’un Maceraları” devam ediyor

Dominique Demers’in yazdığı Tony Ross’un resimlediği “Bayan Charlotte’un Maceraları” serisinin yeni kitabı “Gizemli Kütüphaneci”, 8 ve üzeri yaş grubu için Tuğçe Özdeniz çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Bayan Charlotte’un Maceraları” dizisiyle dünya çapında üne kavuşan Kanadalı yazar Dominique Demers’in en sevilen kitabı Yeni Öğretmen’den hemen sonra Gizemli Kütüphaneci de şimdi Türkçede! Kitapların sihirli ve ilham verici gücüyle ilgili muhteşem bir hikâye…

Gizemli kütüphaneci Bayan Charlotte, Saint-Anatole kasabasının ardiyeden bozma küçük kütüphanesinin başına geçer. Kasaba halkı onun işleri herkesten farklı yaptığını görüp şaşırır. Uzun, tuhaf elbisesi ve devasa şapkasıyla Bayan Charlotte, kitaplarını bir market arabasına koyup dolaştırmaya çıkarır ve çocuklara okumanın eğlenceli olabileceğini gösterir. Bazen hikâyelerin büyüsüne kendini öyle kaptırır ki gerçeklik algısını yitirir. Öyle ki bir gün bir hikâyenin içine düşüp bilincini hepten kaybeder. Şimdi çocuklar onu geri getirmenin bir yolunu bulmak zorundadır.

Dominique Demers’in sevilen serisi Bayan Charlotte’un Maceraları devam ediyor! Tony Ross’un resimlediği Gizemli Kütüphaneci, kitapların sihirli ve ilham verici gücüyle ilgili muhteşem bir hikâye!

***

Burada olmanı gerçekten çok isterdim. Yeni kütüphanecimiz

kesinlikle bu dünyadan değil.

Eskiden, kitap okumayı bu kadar sevmezdim. Ama işler

değişti. Bayan Charlotte, bir kitabın kapağını açmak zihninizde

televizyonu açmak gibidir, diyor.

Ve bir kitabınız

varsa asla yalnız kalmazsınız.

Her zaman çantasında kitap taşıyor. Üzgünken ya da

canı sıkıldığında, hayattan, yaşadığı yerden ya da arkadaşlarından

sıkıldığında kitap okuyor. 

Dominique Demers 1956 yılında Quebec, Kanada’da doğan Dominique Demers, lisansüstü ve doktora eğitimini çocuk edebiyatı alanında tamamladı. Çocuklar, gençler ve yetişkinler için kaleme aldığı çok sayıda kitabı var. Bayan Charlotte’un Maceraları dizisiyle dünya çapında üne kavuştu. Demers Montreal’de yaşıyor ve yazmaya devam ediyor.

edebiyathaber.net (8 Nisan 2019)

Yorum yapın