Dombili dizisi üç yeni kitap ile devam ediyor

Mart 7, 2018

Dombili dizisi üç yeni kitap ile devam ediyor

Judith Kerr’in yazıp resimlediği Dombili dizisinin yeni kitapları Dombili Karanlıkta Kalıyor, Dombili ve Bebek ile Dombili Veterinere Gidiyor, Berrak İdiman çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Judith Kerr’in yazıp resimlediği ve 1970’li yıllardan beri aralıksız yayımlanan resimli çocuk kitapları dizisi Dombili, üç yeni kitap ile devam ediyor. hep kitap’ın ilk kez Türkçe olarak çocuklarla buluşturduğu diziden Dombili Karanlıkta Kalıyor, Dombili ve Bebek ile Dombili Veterinere Gidiyor kitapları, 9 Mart’ta raflarda!

Dört kişilik Thomas ailesinin Dombili adında çok sevdikleri bir kedileri vardır ve bu kedi her kitapta ayrı bir macera yaşar. Judith Kerr, kendi kedisinden esinlenerek Dombili kitaplarını yazmaya başlamış ve kedinin sahibi olan aileye soyadı ararken kocasının ilk adı olan Thomas’ı tercih etmiş.

hep kitap, daha önce Judith Kerr imzalı Çaya Gelen Kaplan’ı ve dizinin ilk üç kitabı olan Unutkan Kedi Dombili, Dombili ve Tavşancık ile Dombili Yeni Yılı Kutluyor’u okurlarla buluşturdu. Okul öncesi dönemdeki çocuklara hitap eden dizinin diğer kitapları önümüzdeki aylarda yayımlanacak.

DOMBİLİ KARANLIKTA KALIYOR

Dombili karanlıkta otururken olmadık düşüncelere dalar. Karanlıkta başka kimlerin olduğunu merak eder. Sonra Dombili’nin hayal gücü onu fantastik yaratıklarla dolu bir maceraya sürükler…

DOMBİLİ ve BEBEK

Dombili sessiz sakin bir gün geçirmeyi istiyordu. Tüm gün uyumak veya oyun oynamak… Derken eve misafirliğe gelen bir bebek her şeyi değiştirdi.

DOMBİLİ VETERİNERE GİDİYOR

Dombili, bahçede kelebek kovalarken patisine bir şey batar. Canı çok yanar. Hiç istemese de veterinere gitmesi gerekir. Veterinerdeyken kargaşa çıkarmayı başarır.

JUDITH KERR HAKKINDA

1923’te Berlin’de doğan Judith Kerr, Nazi döneminde Almanya’dan kaçmak zorunda kalan bir ailenin çocuğu. Önce İsviçre’ye, oradan Fransa’ya göç eden aile daha sonra İngiltere’ye yerleşiyor. Birleşik Krallık vatandaşı olan Kerr, yaşamını halen İngiltere’de sürdürüyor. Kerr, tüm dünyada modern çocuk klasiklerinden sayılan Çaya Gelen Kaplan kitabının yazar ve çizeri olarak tanınıyor. Çaya Gelen Kaplan geçen yıl hep kitap tarafından yayımlandı ve aynı zamanda yayınevinin yayımladığı 100. kitap oldu.

edebiyathaber.net (7 Mart 2018)

Yorum yapın