Dombili dizisi ilk kez Türkçede

Aralık 7, 2017

Dombili dizisi ilk kez Türkçede

Judith Kerr’in okul öncesi dönemindeki çocuklar için yazıp resimlediği Unutkan Kedi Dombili, Dombili ve Tavşancık ile Dombili Yeni Yılı Kutluyor, 8 Aralık’ta hep kitap tarafından yayımlanıyor.

Tanıtım bülteninden

Judith Kerr’in yazıp resimlediği ve 1970’li yıllardan beri aralıksız yayımlanan resimli çocuk kitapları dizisi Dombili, hep kitap aracılığıyla ilk kez Türkçede…

Dört kişilik Thomas ailesinin Dombili adında çok sevdikleri bir kedileri vardır ve bu kedi her kitapta ayrı bir macera yaşar. Judith Kerr, kendi kedisinden esinlenerek Dombili kitaplarını yazmaya başlamış ve kedinin sahibi olan aileye soyadı ararken kocasının ilk adı olan Thomas’ı tercih etmiş.

UNUTKAN KEDİ DOMBİLİ

Dombili sevimli olmakla birlikte çok da unutkan bir kedidir. Yemek yediği halde yemek yediğini bazen de eve nasıl gireceğini unutan bu kedi, arada bir ailenin sabrını zorlar. Fakat bu unutkanlığı bir gece ailenin çok işine yarayacaktır.

DOMBİLİ ve TAVŞANCIK

Bir gün Dombili’ye bir hediye gelir. Bu hediye Tavşancık, çok geçmeden Dombili’nin en sevdiği oyuncağı olur. Tavşancık kaybolunca Dombili de ortadan kaybolur.

 DOMBİLİ YENİ YILI KUTLUYOR

Dombili, yaşadığı evde alışılmışın dışında bir hareketlilik olunca bundan çok rahatsız olur. Gürültüden hoşlanmayan kedi, bir de yürüyen ağaçları görünce korkup çatıya çıkar. Dombili, yere inmek içinse çok farklı bir yol seçecektir.

Diğer kitapları önümüzdeki aylarda yayımlanacak Dombili dizisi okul öncesi dönemdeki çocuklara hitap ediyor.

hep kitap, Judith Kerr imzalı Çaya Gelen Kaplan’ı geçen aylarda ilk kez Türkçe olarak okurlarla buluşturmuştu. Çaya Gelen Kaplan aynı zamanda hep kitap’ın yayımladığı 100. kitap olmuştu.

JUDITH KERR HAKKINDA

1923’te Berlin’de doğan Judith Kerr, Nazi döneminde Almanya’dan kaçmak zorunda kalan bir ailenin çocuğu. Önce İsviçre’ye, oradan Fransa’ya göç eden aile daha sonra İngiltere’ye yerleşiyor. Birleşik Krallık vatandaşı olan Kerr, yaşamını halen İngiltere’de sürdürüyor. Kerr, tüm dünyada modern çocuk klasiklerinden sayılan Çaya Gelen Kaplan kitabının yazar ve çizeri olarak tanınıyor.

edebiyathaber.net (7 Aralık 2017)

Yorum yapın