Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası yılın ilk konseri için İzmir’de

Ocak 22, 2014

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası yılın ilk konseri için İzmir’de

dogusDoğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın’a eşlik edeceği yılın ilk konserlerinde İzmirli müzikseverlerle buluşuyor. DÇSO, 30 Ocak Cumartesi günü Hikmet Şimşek Sanat Merkezi (Eski Karşıyaka Tiyatro ve Opera Sahnesi), 31 Ocak Cumartesi günü ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sahne alacak.

Çok sesli evrensel sanat müziğinin değerlerini genç nesillere yine çocuklar ve gençler aracılığıyla ulaştırmayı amaçlayan DÇSO’nun İzmir’de vereceği her iki konser de ücretsiz düzenleniyor.

Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen 54 konserle 60 bini aşkın dinleyiciye ulaşan DÇSO, bugüne kadar dünyaca ünlü piyanistlerimiz Fazıl Say ve Gülsin Onay, ünlü keman virtüözü Alexander Markov, efsane gitarist José Maria Gallardo Del Rey gibi birbirinden değerli sanatçılarla sahne aldı. Orkestra kuruluşunun 10’uncu yıl özel programı dahilinde İzmir’de gerçekleştireceği konserlerde, ünlü keman sanatçımız Cihat Aşkın’a eşlik edecek. Konser sırasında İzmirli müzikseverlere; Pyotr İlyiç Çaykovski’nin 5. Senfonisi ile Ulvi Cemal Erkin’in Keman Konçertosu’nda oluşan seçkin bir repertuvar sunulacak.

Çocuklara ve gençlere klasik müziği yaşıtları aracılığıyla sunan DÇSO, gün geçtikçe güçlenen kadrosu ile her yaştan izleyiciye ulaşıyor. DÇSO’nun İzmir konserlerine de genç-yetişkin her yaş aralığından müzikseverin yoğun ilgisi bekleniyor.

edebiyathaber.net (22 Ocak 2015)

Yorum yapın