Doğu Yücel’den mizah yüklü bir kara roman: Kimdir Bu Mitat Karaman?

Kasım 9, 2017

Doğu Yücel’den mizah yüklü bir kara roman: Kimdir Bu Mitat Karaman?

Doğu Yücel’in yeni romanı Kimdir Bu Mitat Karaman? Can Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yalnız bir adam. Eski bir apartman. Şüpheli bir ölüm…

“Böylesine sıradan bir anda nasıl bir değişim yaşanabilir ki? En fazla ne olabilir? Mitat televizyonda aynı şeyleri geveleyip duran adamlardan birinin sarf edeceği muhteşem bir sözle hayatı hakkında büyük bir uyanış mı yaşayacak? Çitlediği çekirdeğin kabuğu dişetlerine saplanacak, bunu fark etmeden ağzını kapatınca fantastik filmlerdeki canavarlar gibi can mı verecek? Kabuğu tamamen kapalı olan antepfıstığını açmaya çalışırken elini mi kıracak? Ne olabilir ki  Allah aşkına?”

Evden işe, işten eve gidip gelen son derece sıradan ve silik birinin başına ne gelir ki, demeyin… Her an her şeyin olabileceği bir kurgu silsilesi Kimdir Bu Mitat Karaman? Gece geç saatte kapısı çalan Mitat diyafonu kullanırken bir beceriksizlik yapar ve apartmanın kapısını açar. O anda bunun tüm hayatını değiştireceğini bilmesi mümkün değildir tabii…

Doğu Yücel’in bu sürükleyici yeni zaman polisiyesi güçlü bir kara mizah örneği, bir paranoya kuyusu, okudukça açılan, heyecan verici bir yeni Türkiye panoraması. Devamı gelsin isteyeceksiniz.

DOĞU YÜCEL

1977’de İstanbul’da doğdu. Çocukluk ve gençlik yılları İzmir’de geçti. 1997’de Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda, 1999’da Bilimkurgu Nostromo Kısa Öykü Yarışması’nda başarı ödülleri kazandı. 2000’de Düşler, Kâbuslar ve Gelecek Masalları isimli öykü kitabı, 2002’de ise Hayalet Kitap isimli romanı yayımlandı. Okul (2004) ve Küçük Kıyamet (2006) filmlerinin senaryolarına imza attıktan sonra ikinci romanı Varolmayanlar’ı 2011’de okurlarla paylaştı. Kar İzleri Örttü, Sanatçı Öyküler, Güçoburlar gibi öykü seçkilerine katılan yazar çeşitli yerlerde yayımlanan sinema, müzik ve edebiyat yazılarıyla da tanınıyor. Yücel, Güneş Hırsızları’nın (2014) ardından Kimdir Bu Mitat Karaman? ile yazın yolculuğuna devam ediyor.

www.doguyucel.com

edebiyathaber.net (9 Kasım 2017)

Yorum yapın