“Doğu Ekspresinde Cinayet” Sirkeci Garı’nda başladı

Kasım 9, 2017

“Doğu Ekspresinde Cinayet” Sirkeci Garı’nda başladı

İKSV Galaları 2017-2018 sezonunun açılışı, Agatha Christie’nin ünlü romanı “Doğu Ekspresinde Cinayet”in Kenneth Branagh tarafından yönetilen sinema uyarlaması ile Sirkeci Tren Garı’nda gerçekleştirildi.

DHL Express sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Galası’nda sinemaseverler bu görkemli uyarlamayı, Doğu Ekspresi yolculuğunun başlangıç durağında izlemenin keyfini yaşadı.

Sezonun ilk etkinliği, Agatha Christie’nin “Doğu Ekspresinde Cinayet” (Murder on the Orient Express) romanından Kenneth Branagh yönetmenliğinde sinemaya uyarlanan filmin Türkiye Galası oldu. Gala, filmin konu edindiği Doğu Ekspresi yolculuğunun başlangıç durağı olan Sirkeci Tren Garı’nın büyülü atmosferinde gerçekleştirildi.

İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan “İstanbul Kültür Sanat Vakfı olarak İKSV Galaları’nın yeni filmi “Doğu Ekspresinde Cinayet”in gösterimini Sirkeci Garı gibi tarihi ve kültürel açıdan son derece önemli, nostaljik bir mekanda gerçekleştirebildiğimiz için heyecanlıyız. İKSV Galaları’nı 2017-2018 sezonunda DHL Express’in desteğiyle gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.” diyerek görüşlerini paylaştı.

ABD’de gösterime girmeden önce düzenlenen Gala etkinliğiyle ilk kez Türkiye’de sinemaseverlerle buluşan filmde Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Judi Dench, Willem Dafoe ve Olivia Colman rol alıyor. Belçikalı dedektif Hercule Poirot’nun İstanbul’dan Paris’e yol alan lüks trende işlenen cinayeti çözmeye çalıştığı film 10 Kasım Cuma günü vizyona giriyor.

edebiyathaber.net (9 Kasım 2017)

Yorum yapın