Doğa Koleji Türkiye Geneli 4. Yaratıcı Yazarlık Festivali için geri sayım başladı

Nisan 25, 2019

Doğa Koleji Türkiye Geneli 4. Yaratıcı Yazarlık Festivali için geri sayım başladı

Türkiye’nin Eğitim Lideri Doğa Koleji tarafından ilk defa gerçekleştirilen ve kurum bünyesinde gelenekselleşen Yaratıcı Yazarlık Festivali‘nin dördüncüsü; yazar, öğretmen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencinin katılımıyla Antalya’da gerçekleşecek.

30 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival, öğrencilerin okuma ve yazma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Çocuk edebiyatının usta kalemi Sayın Yalvaç Ural’ın onur konuğu olacağı festivalde on altı eğitimci yazar yer alacak. Festival çalıştaylarında Mavisel Yener, Habib Bektaş, Hidayet Karakuş, Koray Avcı Çakman, Renan Özdemir, Dr. Nilay Yılmaz, Toprak Işık, Osman Torun, Uğur Önver, Sabri Ugan, Ömür Kurt, Ceren Kerimoğlu, Almıla Aydın, Pelin Güneş ve Sinem Çelebioğlu da çocuklarla buluşacak. Vladimir Tumarov da video konferasla Doğa Koleji öğrencileriyle yazma ve okuma üzerine düşüncelerini paylaşacak.

Her gün 6 saatlik yaratıcı yazarlık eğitimi alacak öğrencilerimiz Türkçeyi doğru, etkili, güzel kullanma; yaratıcı, sorgulayıcı, eleştirel düşünme becerileri kazanırken ekip çalışması bilincini de edinecek.

Öğrencilerin ünlü yazarlarla bir araya gelmesi, merak ettikleri kitapları inceleme fırsatı bulması, çeşitli türlerde kitaplarla tanışmasını amaçlayan kitap fuarında çocuklarımız kitaplarla iç içe olmanın da tadını çıkaracak. Yoğun ve eğlenceli derslerin ardından otelde havuza da girecek öğrencilerimiz eğlenceli vakit geçirecek ve farklı günlerde düzenlenecek başka sosyal ve kültürel aktivitelere katılacak. Eğitim programının sonunda da yazarların elinden sertifikalarını alacak.

edebiyathaber.net (25 Nisan 2019)

Yorum yapın