Dizi kültürü dergisi Episode 4. sayısıyla raflarda

Haziran 22, 2017

Dizi kültürü dergisi Episode 4. sayısıyla raflarda

Dizi kültürü dergisi Episode’un Haziran-Temmuz 2017 tarihli 4. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Tek dergide çift kapakla hazırlanan Episode’un bu sayısında 13 Reasons Why ve Kaan Urgancıoğlu kapak tasarımları Cansu Özcömert imzası taşıyor.

Episode’un bu sayısında ayrıca; Uğur Yücel, Burak Aksak, Dilara Aksüyek, İrem Derici, “Bir Zamanlar Adana’da: Sıfır Bir” dizi ekibi, 13 Reasons Why başrol oyuncuları Katherine Langford, Dylan Minnette, Prison Break oyuncuları Wenworth Miller, Dominic Purcell, Robert Knepper,  Sarah Wayne Callies, Better Call Saul’ün yıldızı Bob Odenkirk gibi isimler özel röportajlarıyla yer aldılar.

Yabancı Dizilere Özel Episode Bölümünde

2017’nin en çok tartışmalı dizisi 13 Reasons Why özel dosyası, Oben Budak’ın dizinin başrol oyuncuları Dylan Minnette ve Katherine Langford’la  gerçekleştirdiği özel röportajın yanı sıra;

Esra Koçak’ın “Hannah Baker” karakterinin psikanaliz yazısı,
Murat Tırpan’ın, dizinin satır aralarına indiği “Beni Neden Öldürdünüz” incelemesi,
Onur Bayrakçeken’in dizi müziklerini detaylandırdığı arşivlik yazı “Karanlık ve Yalnız”ı içeriyor.

Bu yılın bir diğer ekran bombası American Gods; Ezgi Özcan’ın “Tanrılardan Tanrı Beğen” ve Deniz Turgay’ın “Bahçenin Gizledikleri ve Gösterdikleri” yazılarıyla didik didik ediliyor.

Ufuk Kaan Altın, bu yıl tekrar dönen Prison Break’i inceledi: “Tüm Zamanların En İyilerinden” başlıklı inceleme, Prison Break’in başrol oyuncuları Wenworth Miller, Dominic Purcell, Robert Knepper ve Sarah Wayne Callies’in Sevtap Tuzcu imzalı röportajıyla taçlanıyor!

Bitmedi! Better Call Saul dizisinin yıldızı Bob Odenkirk de Çağla Üren’in sorularını yanıtladı.

Hulu’nun Margaret Atwood uyarlaması “The Handmaid’s Tale”i bir de senarist Pınar Bulut’un kaleminden okuyun: “Artık Bir ‘Biz’ Olmalı Çünkü Artık ‘Onlar’ Diye Bir Şey Var”

Netflix’in yepyeni dizisi Glow, Melike Karakartal’ın yakın markajında: “Bir 80’ler Rüyası”

Tom Hardy’nin ekran hamlesi, 2.sezonu beklenen “Taboo”ya Kaya Heyse’nin kaleminden farklı bir okuma: “İnsanlığın En Büyük Günahu Emperyalizmi Deşen Dizi”

Noluyo.TV’den Nida Fındık, meraklısı için derledi: “İzlerken Kafa Yakması Kesin Diziler!”

Vampirleri ve animeleri sevenler için leziz bir deneyin “Hellsing Ultimate”, Ezgi Özcan’ın konusu: “Kan ve Ölümsüzlük İngiltere’de”

Deniz Özturhan, “Kızlar Kariyer Peşinde” incelemesinde bu temanın en yeni örneklerini inceledi: Girlboss, Girls, 2 Broke Girls…

10.sezonu itibariyle bir dönemi kapatıp yenisini açacak olan Doctor Who’ya dair her şey, Gökhan Tosun’un 4 sayfalık, arşivlik incelemesinde: “Yarım Asırlık Bilinkurgu”

Yerli Dizilere Özel Episode Yerli’ye Gelince

Kara Sevda’nın karizmatik ve felsefi kötüsü Emir’e hayat veren, bu ayın kapak konuğu Kaan Urgancıoğlu, dopdolu bir röportajla Özlem Özdemir’in konuğu. Fotoğraflar Ozan Balta’nın vizöründen…

En son İçerde’deki Kudret Sönmez Tek rolüyle aklımızı alan, yerli ekranın ve beyazperdenin ustalarından Uğur Yücel, Koray Sarıdoğan’ın sorularını yanıtladı: “Sahnede Ölmek İstiyorum Diyecek En Son İnsanım”

Leyla ile Mecnun, Ben de Özledim gibi dizilerden sonra yeni filmi Dede Korkut Hikâyeleri’ni izleyiciyle buluşturan Burak Aksak, Gökhan Tosun’la sinema ve TV üzerine konuştu.

“Bildiğiniz Gelinlerden Değil” : İstanbullu Gelin dizisindeki İpek karakteriyle dikkatleri üzerine çeken Dilara Aksüyek, Ozan Balta’nın fotoğraf çekimi ve Ezgi Özcan’ın sorularıyla Episode’da.

“Yıllarca kendimi Sex&The City’nin 5.Gacısı Sandım” diyen, “Müzik Dünyasının Güçlü Sesi ve Dizi Olsa En Komik-Belalı Karakteri” İrem Derici, Yasemin Şefik’in konuğu oldu.

Youtube üzerinden yayınlanan ve kısa zamanda bir fenomene dönüşen “Bir Zamanlar Adana’da: Sıfır Bir” dizi ekibi Ayşe Balıbey’in sorularını yanıtladı.

Geçmişten bugüne örnekleri kapsamında müthiş bir inceleme: “Mafya Dizileri ve Yeni Toplum İnşası”, Çağla Üren’in kaleminden.

Dizilerde kadının pasifize edilişi karşısında devleştirilen çıplak erkek bedenleri. Yerli diziler özelinde bir Ceren Şehirlioğlu incelemesi: “Çıplaklık Hiçbir Zaman Sadece Çıplaklık Değildir”

Soydan Canbaz, “tutan/tutmayan diziler” sorunsalını tartıştığı “Bu Dizi Tutar… Datam Öyle Diyor!” yazısıyla Episode’da.

Dizilerde severek izlediğimiz düğün sahnelerine dünden bugüne hangi şarkılar eşlik etti ve ediyor? Yasemin Şefik en özellerini derledi, toparladı, Episode için yazdı.

Yaz geldi, peki ekranlara neler geldi? Yerli ekranın en yeni dizileri ile Episode’da tanışıyoruz.

**

Episode Dergi 22 Haziran’da İstanbul ve Marmara’da, 23 Haziran’da tüm Türkiye’de; şu andan itibaren dukkan.mylosyayingrubu.com adresinde.

EpisodeDergi.com adresinde dizi dünyasına dair gelişmeleri, incelemeleri ve röportajları bulabilir, bizi Facebook, Twitter ve Instagram’da “episodedergi” adıyla takip edebilirsiniz.

edebiyathaber.net (22 Haziran 2017)

Yorum yapın