Diyarbakır Kitap Fuarı başladı

Mayıs 14, 2013

Diyarbakır Kitap Fuarı başladı

4. Diyarbakır Kitap Fuarı bugün başladı. 150 yayınevinin katıldığı fuar, pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

TÜYAP’IN düzenlediği 4. Diyarbakır Kitap Fuarı, “Yazının Kadim Coğrafyasına Yolculuk” temasıyla 14-19 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. Fuarda konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 50 kültür etkinliğinde 300 yazar okurlarıyla buluşacak. Etkinliklere Can Dündar, Şeyhmus Diken, Canan Tan, Ahmet Tulgar, Celile Celil, Haluk Gerger, Mario Levi, Mustafa Armağan, Nazlı Eray, Semih Gümüş, Mıdırgıç  Margosyan, Ragıp Zarakolu ve pek çok şair, yazar, bilim insanı katılıyor.

Ahmed Arif sahnede                  

Fuar kapsamında Tiyatro Kumpanyası tarafından sahnelenen edebiyatımızın usta isimlerinden Ahmed Arif’in şiirlerin oluşan “Hasretimden Prangalar Eskittim” ilk kez Diyarbakırlı seyircilerle buluşacak. Oyunculuğu ve yönetmenliğini Kemal Kocatürk’ün üstlendiği oyun, 15 Mayıs Çarşamba akşamı (yarın) Diyarbakır Şehir Tiyatrosu’nda ücretsiz izlenebilecek.

Surdibi Düşleri Sergisi

Kitap fuarı bu yıl Surdibi Fotoğraf Sergisi’ne de ev sahipliği yapıyor. Fotoğraf sanatçısı ve şair Mehmet Özer’in Diyarbakır Sur Belediyesi ile birlikte Toplumcu Gerçekçi Belgesel Fotoğraf atölyesinin 2012 yılında Sur içinde yaptığı çalışmalardan oluşan sergi Diyarbakır’ın dünden bugüne öyküsünü anlatıyor.

14 Mayıs 2013

Yorum yapın