DiskDünya serisinin 14. kitabı Hanımlar ve Beyler ilk kez Türkçede

Nisan 27, 2018

DiskDünya serisinin 14. kitabı Hanımlar ve Beyler ilk kez Türkçede

Kült yazar  Terry Pratchett’ın kaleme aldığı DiskDünya serisinin 14. kitabı Hanımlar ve Beyler, ilk kez Türkçede. Tüm dünyada hayranları bulunan serinin yeni kitabı, Türkiye’deki okurlar ile Delidolu Yayınları etiketiyle buluşuyor.

Tanıtım Bülteninden:

Dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan “DiskDünya” serisinin 14’üncü; “Cadılar” alt dizisinin de 4’üncü kitabı olanHanımlar ve Beyler, Delidolu Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Senin ilk 13 kitabından sonra Türkiye’deki hayranlarının merakla bekledikleri Hanımlar ve Beyler yine okurlarına epik bir macera sunuyor.

Kitap, Lancre Krallığı’nın üç ünlü cadısının elflerle mücadelesini konu ediniyor.

Lancre Krallığı’nda üç cadı yaşar: Biri uzun boylu, aksi ve koca burunludur; diğeri tek dişi kalmış yuvarlak ve rahat bir yastık gibidir; sonuncusuysa genç, duygusal ve oldukça… eh, duygusaldır. Ve şimdi, bu duygusal cadının düğününün arifesinde, fazlasıyla haşin olaylar gerçekleşmek üzere; zira düğün listesinde, davetsiz misafirler var: elfler. Fakat bu elfler, gerçek elfler. Uzun kulaklı, güzel güzel göz süzen, çekici varlıklar değil; kötücül, manipülatif, tahakkümsever… Ve onlarla mücadele etmek için, zihninizin açık olması şart!

Başta Bir Yaz Gecesi Rüyası olmak üzere Shakespeare’in ölümsüz eserlerine bolca atıfta bulunan Hanımlar ve Beyler, Terry Pratchett’ın mizahtan beslenen komik anlatımıyla yoluna kaldığı yerden devam ediyor.

Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ve Delidolu’nun özenli baskısıyla Türkiye’deki okurlarının karşısına ilk kez çıkan Hanımlar ve Beyler, bu amansız serüvende yepyeni bir perde açıyor.

“Ölmeyen şey yaşayamaz. Yaşamayan şey değişemez. Ve değişemeyen şey, öğrenemez…”

“Komedi, romantizm, merak, aksiyon ve hatta dehşet! Hanımlar ve Beyler, DiskDünya’nın en ‘soylu’ kitaplarından biri…”sfreviews.net

Yazar hakkında:

1948 yılında İngiltere’de doğan Sör Terry Pratchett, çağdaş fantezi ve mizah edebiyatının önde gelen isimlerinden biri. Hayalgücü, Büyük A’Tuin’in zihni kadar geniş; kalemi ise Rincewind’in cesareti kadar bükülgen olan Terry Pratchett’ın yarattığı DiskDünya evrenine ait, 41 roman ve irili ufaklı yan kitaplar var. Bunlar dışında; 2010 İngiliz Yazarlar Ödülü sahibi Ulus ile, çocuklara yönelik yazdığı JohnnyMaxwell serisi de yazarın külliyatını süslüyor. Ayrıca DiskDünya’ya ait MuhteşemMaurice ve Değişmiş Fareleri ile 2001 yılında, İngiltere’nin en saygın çocuk edebiyatı ödülü olan Carnegie Madalyası’nı da kazandı.

Kendisine dünya çapında şöhret getiren ve devasa bir hayran kitlesi kazandıran DiskDünya serisi, film ve dizilere; tiyatro, radyo ve bilgisayar oyunlarına uyarlandı. Pratchett’ın eserleriyle sayısız ödül kazanmış olması yetmezmiş gibi, adına verilen bir de “ilk kitap ödülü” var.

Pterry, 2015 yılında ne yazık ki boyut değiştirerek hayranlarını ve yarattığı dünyayı öksüz bıraktı. Fakat bugün hâlâ aramızda dolaştığını rivayet edenler de az değil. Büyünün gücüyle tabii. Terry Pratchett, halen İngiltere’de ‘kitabı raflardan en çok araklanan yazarlar listesi’nde başı çekiyor.

edebiyathaber. net (27 Nisan 2018)

Yorum yapın