Dışarıda yemenin leziz hikâyesi

Aralık 13, 2019

Dışarıda yemenin leziz hikâyesi

Ceylan Özge Kunduz ve Elif Yirmibeşoğlu’nun “Hesap Lütfen” adlı kitabı Mundi Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Restoranların ne zaman, nasıl ve neden ortaya çıktığından, dışarıda yemek yemenin zaman içinde farklılaşan işlevine, ülkemizin yemek kültürünün kendine has özelliklerine ve değişen yeme alışkanlıklarımıza kadar, dışarıda yemek yemenin yüz yıllık hikâyesi. 

Hesap Lütfen, restoran kavramının dünyada ilk ortaya çıkışından başlayarak Türkiye’de dışarıda yemenin tarihi, geçirdiği kültürel değişiklikler, türünün ilk restoranları gibi konuları anlatıyor.  İnsanlar neden dışarıda yemek yeme ihtiyacı duyar, pastanelerin Türk kültür tarihindeki yeri, fast food kültürü bize nasıl geldi ve gelişti, bahşiş alışkanlıkları, sokak satıcılarının hayatımızdaki yeri, gazinoların altın devri gibi dışarıda yemek yemenin önemli unsurları bol edebî ve kültürel referansla zenginleştirilerek aktarılıyor.

CEYLAN ÖZGE KUNDUZ, İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. Lisans ve yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde tamamladı. Çeşitli dergilerde serbest yazarlık ve editörlük yaptı. Yemeğin tarihsel ve sosyolojik açılardan ele alınışına olan ilgisi üniversite yıllarında başladı ve halen devam etmekte.

ELİF YİRMİBEŞOĞLU, İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. Lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nde tamamladı. Çeşitli dergi ve gazetelerde yeme içme yazarlığı ve editörlük yaptı.

edebiyathaber.net (13 Aralık 2019)

Yorum yapın