Dipnot Yayınları’nda yeni dizi: Dipnot Polisiye

Nisan 13, 2018

Dipnot Yayınları’nda yeni dizi: Dipnot Polisiye

Domnique Manotti’nin Firar ve Adrian McKinty’nin Soğuk Toprak adlı polisiye romanları Dipnot Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dipnot Yayınları yayın yelpazesine yeni bir dizi ekliyor: Dipnot Polisiye.

Sosyal bilimler ve araştırma inceleme alanlarında kendine has bir çizgi oluşturan Dipnot Yayınları, kısa süre önce başladığı edebiyat dizisiyle de okurların dikkatini çekmişti. Öykü derlemeleriyle başladığı yolculuğuna, Hasan Hayri Ateş’in Kör Kuyuda Tufan romanı ve Selahattin Demirtaş’ın Seher adlı öykü kitabıyla devam eden edebiyat dizisi, şimdi de polisiye roman türünün en önemli çağdaş örneklerini bünyesine katarak genişliyor.

Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya gibi dünyanın dört bir köşesinden polisiye edebiyatın çağdaş başyapıtlarını dilimize kazandıracak olan Dipnot Polisiye, Domnique Manotti’nin Firar kitabıyla başlıyor.

Siyasi polisiye türünün en güçlü örneklerinden biri olan Firar, İtalya’nın kurşunî yıllarında geçiyor. Kendisi de başarısızlıkla sonuçlanan kanlı bir banka soygununun ardından firar etmek ve  Fransa’ya kaçmak zorunda kalan Manotti’nin bu çarpıcı romanında, bu soygununun ardında yatan gerçeklere, Fransa’da mülteci olarak yaşayan İtalyan devrimcilerinin tartışmaları ve faaliyetlerinin yanı sıra İtalyan siyasi polisinin güdümündeki sivil faşist, paramiliter örgütleri izleyerek ulaşmak mümkün olabilecek midir?

Bir solukta okunacak, sıkı bir polisiye olan Firar ilk kez İzmir Kitap Fuarı’nda okurlarla buluşacak.

Dipnot Polisiye dizisinin ikinci kitabı ise: Soğuk Toprak.

1981, Kuzey İrlanda. Bobby Sands açlık grevinde ölmüştür. Bütün ülke büyük bir gerginlik içindedir ve özellikle Belfast yangın yerine dönmüştür. Gösteriler devam ederken Carrickfergus’ta iki eşcinsel sol elleri bileklerinden kesilmiş halde ölü bulunur. Bütün ipuçları açıkça bir seri katili göstermektedir. Ama Ulster’de Katolik bir polis olmanın paradoksal örneği olan memur Duffy, görünüşün çoğu zaman ne kadar yanıltıcı olduğunu bilir. McKinty, İrlandalılara has bir kara mizahla, iç savaşın bütün şiddetini hissettirmeyi başarırken soluk kesen bir soruşturmanın içine de sürüklüyor.

edebiyathaber.net (13 Nisan 2018)

Yorum yapın