Dinozor Çocuk’tan yepyeni seriler

Temmuz 6, 2017

Dinozor Çocuk’tan yepyeni seriler

Ayrıntı Yayınlarının çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk, yeni seriler yayımlayarak çocukların ilgisini çekmeyi sürdürüyor.

Yayınevi amacını şöyle açıklıyor: “İyi bir gelecek mutlu çocuklarla kurulabilir, mutlu çocuklar ise özenli kitaplarla gelişebilir. Bugüne dek yayımladığımız kitaplar bu duyarlılığı taşıyor. Çocuklar İçin Dünya Tarihi’nden Yaşamın Evrimi’ne farklı konulara yönelik kitaplarımız eğlenceli ve eğitici bir dile, hayal dünyasını geliştiren renk ve çizimlere sahip. Bilim, tarih ve edebiyat alanlarında nitelikli eserlere yer veren Dinozor Çocuk, bütün yaş gruplarındaki çocuklar için yeni kitaplar yayımlamayı sürdürüyor. Okurken mutlu olmak! Kitaplar bunu sağlayabiliyorsa, ne mutlu çocuklara…”

İsveç edebiyatının en önemli yazar ve çizerlerinden biri olan Sven Nordqvist’in Pettson serisini Ali Arda’nın titiz çevirisiyle çocuk okurlarıyla buluşturan Dinozor Çocuk, çok yakında serinin yeni bir kitabını daha yayımlayacak. Sebze tarlasında bir curcunadır kopuyor. Bakalım Pettson ve kedisi Findus bu karışıklığı nasıl çözecek?

Çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yetişkin yazar-çizerleri çocuklarla bir araya getirerek bir edebiyat projesini hayata geçiren Dinozor Çocuk, çocuk haklarını gözeten, eşitliği yücelten yeni kitap seçkilerine hazırlanıyor.

Yine İsveç edebiyatının dünyaca bilinen yazar ve çizerlerinden Tove Jansson’un Mumi hikayelerini Türkiyeli çocuk okurlarına sunan Dinozor Çocuk, serilerin devamı ve merak uyandıracak yeni başlıklarla yola devam edecek. Ayrıca Mumi Vadisi’nin daha küçük okurlarına yönelik de güzel sürprizleri olacak. 3-6 yaş çocuklarına hikaye ve faaliyet kitabı hazırlanma aşamasında, tatil yolcuğunda çocuklara eşlik edecek.

Yeni yayın döneminde yayımlanacak Dinozor Çocuk kitaplarından bazıları:
Kanguru Öpücüğü (Nandana Dev Sen)
Grimm Masalları (Der. Grimm Kardeşler)
STEAM Kitapları (Vivet Sparkes)
Sana Bir Mektup Var (Nilay Şanlı)
Kuzguncuk’ta Neler Oldu? (Yaşar Miraç)
Heidi (Johanna Spyri)
Dört Tavuk Bir Horoz (Lena Landstrom)

Yakın zamanda yayımlanan Dinozor Çocuk kitaplarından:
21 Tırtıl Nereye Gidiyordu? / Yaşar Miraç
Andersen Masalları / Hans C. Andersen
Bir Dünya Çıkartma / Tove Jansson
Küçük Beyaz Kağıt Kayık / Yaşar Miraç
Mumi Baba’nın Anıları / Tove Jansson
Muhteşem Mumi Vadisi / Tove Jansson
Mumi Vadisinde Macera / Tove Jansson

edebiyathaber.net (6 Temmuz 2017)

Yorum yapın