Dilek Neşe Açıker’in yeni romanı “Gündüz Kelebeği” yayımlandı

Ekim 12, 2015

Dilek Neşe Açıker’in yeni romanı “Gündüz Kelebeği” yayımlandı

gündüz kelebeğiDilek Neşe Açıker’in yeni romanı “Gündüz KelebeğiYitik Ülke Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Evladıma Miras Bu Sevda ve Denizin Hikâyesi kitaplarından da tanıdığımız yazar Dilek Neşe Açıker bu kez “Gündüz Kelebeği” isimli romanı ile okurun karşısında. Roman, 80’li yıllarda başlayan ve günümüze kadar gelen bir hikâyeyi okuyucu ile buluşturuyor.

Sislere gömülen bir ada, Samatya’da bir kahve ve kusursuz görünen evlerin kalın duvarları arasına gizlenen hayatlar… Gündüz Kelebeği, farklı nedenlerle sessizliği seçen karakterlerin birbiri içine geçmiş hayatlarını, çelişkilerini ve değişimlerini anlatan bir roman.

Sevdiği adam uğruna sessizliği seçen İnci, paranoyaları ve tutkuları arasında “düzen” dediği hayatı sürdürmeye çalışan Fuat, yolunu kaybeden Ali, yıllar boyu sırlarla yaşamanın ağır yükünün acısını sevdiği herkesten çıkaran Mukaddes. Her biri iyi ile kötü arasındaki sınırı aşmamak için mücadele ederken yenilen yalnız insanlar.

Dilek Neşe Açıker

3 Ocak 1972’de İstanbul’da doğan yazar Dilek Neşe Açıker 1995 yılın İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Eğitimini tamamlamasının ardından müzik sektöründe profesyonel olarak çalışmaya başlayan yazar, uzun yıllar pek çok sevilen albümün yapımına imza atarken, aynı zamanda şarkı yazarlığı ve etkinlik yönetimi gibi işlerle de uğraştı. İki binli yılların ortasında televizyon yazarlığı ve proje yöneticiliğine geçiş yaptı. Aynı dönemde spor yazarlığına da başladı. Çeşitli gazete ve dergilerde spor yönetimi, spor pazarlaması gibi konularda makaleler yayınlayan yazarın 2013 yılında, Yitik Ülke Yayınları’ndan çıkan Evladıma Miras Bu Sevda isimli bir de futbol-anı kitabı bulunuyor. Çeşitli derleme kitaplarda öyküleri de yayınlanan Dilek Neşe Açıker, 2014 yılında ilk romanı Denizin Hikâyesi’ni yayınladı. Yazarın Su Ilgın isminde bir de kızı var.

edebiyathaber.net (12 Ekim 2015)

Yorum yapın