Dila Okcu’dan çocuklara: “Meyvelerin Şarkısı”

Ekim 31, 2018

Dila Okcu’dan çocuklara: “Meyvelerin Şarkısı”

Dila Okcu’nun 5-8 yaş grubu çocuklara yazdığı “Meyvelerin Şarkısı”, Esra Kalay Dönmez’in resimleriyle Doğan Egmont tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çocukluk yıllarından beri çocuklar için bir kitap yazma hayali kuran Dila Okcu, minikler için eğlence dolu bir öykü kaleme aldı. Minik okurların her sayfasını keyifle çevirecekleri Meyvelerin Şarkısı, çocuklara sağlıklı beslenmenin ve meyve yemenin önemini eğlenceli bir dille anlatıyor.

Bir gün okuldan eve dönerken kendini hasta hisseden Ela’nın, ertesi günkü ödevi için sağlıklı beslenme panosu hazırlaması gerekiyor. Ama ne yazık ki yorgunluktan aklına bir fikir bile gelmiyor. Annesinin hazırladığı mis gibi çorbayı içiyor, biraz dinlenmek için yatağına yatıp sıcacık battaniyesine sarılıyor ve kısa sürede uykuya dalıyor. Mutfaktan gelen tıkırtıları duyunca kalkıp mutfağa gidiyor ve Ela, masanın üstündeki meyvelerin canlandığını görünce şaşkına dönüyor! Elinde kocaman bir gitar tutan portakal, coşkuyla piyano çalan kivi,  bateride muz kardeşler ve mikrofonun başında da kıpkırmızı bir elma duruyor. Müzik yarışmasına hazırlanan neşeli meyveler, Ela’ya unutulmaz bir konser veriyor. Ela, ertesi sabah, sağlıklı beslenme panosunu hazırlayabileceği harika bir fikirle uyanıyor. Ödevinde hem meyveleri tek tek tanıtıyor hem de söyledikleri şarkıyı, sınıfta arkadaşlarına söyleyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Esra Kalay Dönmez’in özgün ve capcanlı çizimleriyle bezenen sayfalar boyunca çocuklar hem meyvelerin şarkısına eşlik edecekler hem de sağlıklı beslenmenin önemini kavrayacaklar.

edebiyathaber.net (31 Ekim 2018)

Yorum yapın