“Dijital Ruh: İnsan ve Teknoloji Arasındaki Yaratıcı Ortaklık” yayımlandı

Aralık 6, 2019

“Dijital Ruh: İnsan ve Teknoloji Arasındaki Yaratıcı Ortaklık” yayımlandı

Edward Ashford Lee’nin “Dijital Ruh: İnsan ve Teknoloji Arasındaki Yaratıcı Ortaklık” adlı kitabı, Avni Uysal ve Gizem Uysal’ın çevirisiyle Koç Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bilim kategorisinde yayımlanan kitap, Berkeley Üniversitesi Profesörü  Edward Ashford Lee tarafından kaleme alındı.

Kitap, teknolojinin insan hayatına girmesinin ardından oluşan farklı fikirlerden yola çıkarak “Gerçekte teknoloji nedir?” sorusunun yanıtını arıyor. Kimilerinin teknolojinin her şeye hâkim olduğu gelecekten korktuğu, kimilerinin ise geleceğe olağanüstü bir coşkuyla yaklaştığı ve fiziksel dünyadaki her şeyin aslında tamamen dijital bir hesaplama olduğunu iddia ettiği bir karmaşada, “Teknoloji zaten var olan şeylerin keşfedilmesinden ibaret midir, yoksa buluşmalar mı var eder onu?” sorularını yanıtlamak için Platon’un felsefesine değiniyor. 

Teknolojinin insanlar tarafından keşfedilen Platonik İdeallerden oluştuğu düşüncesi ile yaratıcı bir süreç olduğu düşüncesini karşı karşıya getiren kitap, “Teknoloji mevcut hızıyla zaman içinde insana üstün gelebilir mi?” sorusuyla insanlar ve makineler arasındaki rekabete odaklanıyor. Edward Ashford Lee, aslında böyle bir rekabet olmadığını, evrim sürecinden birlikte geçildiğini iddia ediyor. Bir yin ve yang dengesiyle teknoloji tarihinin en alt basamağından en üst basamağına doğru tırmanarak okura adeta bir teknoloji felsefesi sunuyor.

edebiyathaber.net (6 Aralık 2019)

Yorum yapın