Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü 6. yılında

Ağustos 12, 2015

Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü 6. yılında

dkmysubannerSabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu tarafından, akademisyen ve aktivist Dicle Koğacıoğlu anısına düzenlenen “Dicle Koğacıoğlu Makale Ödülü”nün altıncısı için başvurular başladı.  Yarışmaya 19 Ekim 2015 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

2010 yılından itibaren Dicle Koğacıoglu anısına her yıl tekrarlanan ve Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi ile Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu tarafından gerçeklestirilen yarışma, Türkiye toplumu ve kültürü üzerine toplumsal cinsiyet odaklı araştırmaları desteklemeyi ve genç araştırmacıları teşvik etmeyi hedefliyor.

Ödülleri 2014 yılı için birinciye 3000, ikinciye 1500, üçüncüye 1000 TL olarak belirlenen yarışmaya, tüm sosyal ve beşeri bilimler yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile son iki yıl içinde bu alanlarda yüksek lisans derecesi almış araştırmacılar katılabilirler.

Yarışmaya katılan makaleler anonim olarak, üniversitelerarası bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Sınırlı sayıda yarışma katılımcısı çalışmalarını sunmak üzere bir günlük bir konferansa davet edilecek, ödüller bu konferans sonunda duyurulacak.

Başvuru Koşulları:

  • Yarışmaya katılacak makaleler daha önce yayımlanmamış, yeni ve özgün olmalıdır.
  • Makaleler, başlık, dipnotlar ve referanslar dâhil 6000 kelimeyi aşmamalı, dipnotlar sayfa altına değil makale sonuna eklenmeli, makalenin dili Türkçe olmalıdır.
  • Makaleyle birlikte 500 kelimelik bir özet ve başvuru sahibinin özgeçmişi sunulmalıdır.
  • Başvuru sahibinin adı, soyadı, kurumu, yazışma ve e-posta adresiyle diğer iletişim bilgileri açıkça belirtilmelidir.
  • Makale, özet, özgeçmiş ve iletişim bilgileri Word dosyası olarak [email protected] adresine iletilmelidir.
  • Son başvuru tarihi 19 Ekim 2015’tir.

edebiyathaber.net (12 Ağustos 2015)

Yorum yapın