Devrim Horlu ile şiir söyleşisi 15 Şubat’ta

Ocak 14, 2018

Devrim Horlu ile şiir söyleşisi 15 Şubat’ta

Varlık Yayınları’nca düzenlenen “Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri” (2017) sahibi şair Devrim Horlu, UNIVERSUS Deniz Kabuğu Günleri’ne konuk olarak günümüz şiiri üzerine 15 Şubat 2018 Perşembe günü saat 19.00’da bir söyleşi gerçekleştirecek.   

Devrim Horlu, edebiyat çevrelerinde ses getiren ve gelecek vaat eden bir şair. Varlık Yayınları’ndan çıkan kitabı Gölgeler Çürürken özellikle genç okurların ilgisini çekiyor. Genç şair, edebiyata başlama serüvenini çocukluğundan beri taşıdığı bir korkuya dayandırıyor.

“Aklım erdiğinden beri ne vakit hayatı düşünsem ister istemez ölümü de düşündüm. Edebiyat sanırım burada devreye giriyor benim için. İnsan, kefene sarıldıktan sonra; eğer bir eser ortaya koymamışsa, sizi tanıyan birkaç kuşak da göçüp gittiği vakit unutuluyor. Bu, bende çocukluğumdan bu yana büyüttüğüm ve önünü alamadığım bir korkudur.” (gazeteduvar.com.tr röportajından)

Devrim Horlu’nun şiir ve öyküleri Varlık, Lirik, Akatalpa, Şiiri Özlüyorum, Güney, Adalya, Apartman dergilerinde; Boşluk, Yoz ve Galapera fanzinlerinde yayımlandı.

Deniz Kabuğu Günleri hakkında

Deniz Kabuğu Günleri, William Golding’in Sineklerin Tanrısı romanından hareketle ortaya çıkarılmış bir etkinlik konseptidir. Romanda sözün ve dolayısıyla ifade özgürlüğünün aracı olarak kullanılan deniz kabuğu, bu etkinlikle farklı ellerde kendini buluyor. Deniz Kabuğu Günleri’nde doğa, kültür, sanat, siyaset, spor gibi çok farklı konularda dikkat çekici konuklar ağırlanıyor. Deniz Kabuğu Günleri’nde sınırlar, kurallar, protokoller yoktur. Düşünce kendiliğinden değer bulur ve söz olabildiğince çoğuldur.

edebiyathaber.net (14 Şubat 2018)

Yorum yapın