“Devrim Erbil ile Seyrüsefer” kitabı için görkemli tanıtım

Haziran 13, 2019

“Devrim Erbil ile Seyrüsefer” kitabı için görkemli tanıtım

Türkiye resim sanatının usta isimlerinden Devrim Erbil’in 60. sanat yılı için bir çok farklı yazar ve sanatçının katkıda bulunduğu Seyrüsefer isimli kitap KaraKarga Yayınları’ndan yayımlandı. Kitap Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli bir etkinlikle basına ve kamuoyuna tanıtıldı.  

Usta ressam Devrim Erbil’in 60.sanat yılı için Gülşah Elikbank ve Uğur Batı tarafından KaraKarga Yayınları için hazırlanan Seyrüsefer adlı disiplinlerarası esere, Metin Akpınar, Sunay Akın, Selim İleri, Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Mario Levi, Murat Menteş, Nermin Bezmen, Deniz Bayramoğlu, Müfit Can Saçıntı, Yalın Alpay, Ertürk Akşun, Yekta Kopan, Nazlı Eray, Doğan Hızlan, Osman Balcıgil, Mahir Ünsal Eriş öykü ve denemeleriyle destek oldular.

Bu özel kitabın ilk lansmanı Kadıköy Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde Kadıköy Belediyesi Başkanı Av.Şerdil Dara Odabaşı’nın da katılımıyla ve yazarların bu özel gece için hazırladıkları konuşmaları ile gerçekleştirildi. Daha sonra ise İzmir, Bodrum ve Mardin lansmanları gerçekleştirilecek olan eserin tanıtım etkinliğe ilgi büyüktü.

Uğur Batı ve Cenk Yüksel’in sunumuyla Devrim Erbil, Metin Akpınar, Deniz Bayramoğlu, Gülşah Elikbank, MarioLevi, Murat Menteş, Müfit Can Saçıntı, Osman Balcıgil,Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur, Yalın Alpay ve Kadıköy Belediyesi Başkanı Av.Şerdil Dara Odabaşı’nın konuşmacı olarak yer aldığı bu özel akşamda aralarında Buket Uzuner, Bedri Baykam, Doğu Perinçek gibi isimlerin de bulunduğu seçkin konuklar da yer aldı. 

Kitabın tanıtım bülteninden:

On dokuz yazar, resmin şairi Devrim Erbil’in tablolarının karşısında durdu. Durmadan üreten ve yaşayan bir efsaneye dönüşen sanatçının meşhur eserlerini kaleme aldılar. Şiirlerle, öykülerle, denemelerle, duyguların sadece uyandırıldığını değil, özgün bir desen sayesinde baştan yaratılabildiğini gösterdiler. Kimi bir hikâyede yüzmeye başladı, kiminin hikâyesinin yolu geometrik bir kaostan geçti. Devrim Erbil’in sanatına, edebiyat dünyasından imzalar eklendi ve türler arası bu kolektif eser ortaya çıktı.

edebiyathaber.net (13 Haziran 2019)

Yorum yapın