Destek Yayınları’nın felsefe serisi tüm hızıyla devam ediyor

Şubat 26, 2020

Destek Yayınları’nın felsefe serisi tüm hızıyla devam ediyor

Destek Yayınları’nın felsefe serisi Erhan Altunay’ın yayıma hazırladığı Roma Bilgeliği ve Yılmaz Şener’den Hayatın Değeri Uzun Yaşanmasında Değil İyi Yaşanmasındadır ile devam ediyor.

Hayatı Doğru Yaşama Rehberi

Deneme denince dünya çapında akla gelen ilk isim hiç kuşkusuz Montaigne’dir. Yaşadığı dönemden günümüze yüzlerce yıl geçmiş olmasına rağmen fikirleri hâlâ yol gösterici olmaya devam eden Montaigne’in düşünüş biçimini anlatan, Yılmaz Şener’in yayıma hazırladığı Hayatın Değeri Uzun Yaşanmasında Değil İyi Yaşanmasındadır Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

“Hayat kendiliğinden ne iyi ne de kötüdür.

Ona iyiliği ya da kötülüğü katan yine sizsiniz.”

Hayat nasıl yaşanmalı?

Hayatın amacı nedir?

Eylemlerimiz hayatımız üzerinde ne kadar etkilidir?

16.yüzyılın Fransa’sında dünyaya gelen ünlü deneme yazarı Montaigne, yüzyıllar sonrasını dahi berraklıkla görebilen güçlü bir vizyona ve öngörüye sahip ender düşünürlerden biri… “Hayat nasıl yaşanmalı?” fikri üzerinde duran Montaigne, sosyal yaşamın zihinsel, duygusal ve tepkisel olarak nasıl yaşanması gerektiği yolunda önemli bir düşünüş biçimi koymuştur ortaya…

“Bir şeyin ne kadar büyük ya da küçük olduğu değil, hayat üstünde ne kadar etkili olduğu önemlidir…” diye düşünen ünlü yazar, hayat üzerinde etkili olan her şeyin daima öncelikli olduğunun da altını çiziyor.

Sonsuz bir okyanustur Roma…

Roma kültürü, tarihi, felsefesi ve edebiyatı ile hâlâ insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Üzerine çok fazla kitap yazılmış, çok fazla araştırma yapılmış olsa da Roma hakkında anlatılacaklar bitmiyor… Erhan Altunay’ın yayıma hazırladığı Roma Bilgeliği‘nde, Roma’nın felsefesi, düşünce biçimi ve kültürünün günümüze nasıl ulaştığını göreceksiniz.

Roma Bilgeliği, Destek Yayınları’ndan çıktı.

Arka Kapak Yazısı:

Binlerce yıldır eskimeyen bir tarihtir Roma…

Antik tarih söz konusu olduğunda, Yunan ve Roma tarihi birlikte anlatılır her zaman. Oysa Roma kendine özgü ve kıyas kabul etmeyen farklı bir kültür geliştirmiş, Yunan düşüncesinden tamamen ayrı bir zihniyetle çok geniş bir dünya coğrafyasına hâkim olmuştur. Küçücük bir köyden kocaman bir imparatorluğun doğmasına önayak olan Roma halkının da kendine özgü bir yaşam tarzı ve felsefesi vardı kuşkusuz. İşte bu yaşam anlayışı Roma’yı dünyaya hükmeden bir ülke haline getirmiştir. Günümüzde bile hâlâ Roma hukuku okutulmakta, Roma edebiyatı bütün canlılığını korumaktadır.

Roma felsefesi, düşünce biçimi ve kültürünün, daha kaliteli bir yaşamın yollarını inşa etmek üzerine kurulu eski ve köklü bilgiler içeren, üstelik günümüz insanına hiç de yabancı olmayan bir bilgeliğin de temeli olduğunu ortaya koyan bu kitap, binlerce yıllık bu bilgeliği yeniden insanlığın rehberliğine açıyor.

edebiyathaber.net (26 Şubat 2020)

Yorum yapın