“Derin Dalga” yakında

Aralık 2, 2019

“Derin Dalga” yakında

Halil Emrah Macit’in “Derin Dalga” adlı öykü kitabı 2020 yılının ilk aylarında yayımlanacak.

Tanıtım bülteninden

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi üyesi siyaset bilimci ve yazar Halil Emrah Macit ikinci edebiyat projesi ile edebiyat severlere ve okurlara merhaba diyor. 2020 başlarında piyasaya çıkacak olan ‘Derin Dalga’ adlı öykü kitabı Türkiye’nin yakın siyasi tarihinin farklı kesitlerini mercek altına alıyor. Gizem, mistisizm, macera ve polisiye temalı öykülerde hedeflenen asıl tema Modern Türk Kamu Yönetimi İlkeleri’nin topluma yerleşmesine katkıda bulunmak ve ayakları üstüne oturtarak din, devlet ve siyaset üçgenindeki hesaplaşmaların sınırlarını yeniden tanımlamak. Dikgazete’ye konuşan yazar Macit şunları kaydetti: “Asla çok satmak gibi ekonomik bir hedefimiz yok. Kitap yine önceki gibi minimalist olacak ve sadece bilmesi gerekenlerin ilgi göstereceği ve bileceği spesifik bir çalışma olarak özcülüğünü ve özgünlüğünü muhafaza edecek. Fakat öykülerin öykü olup olmadıkları anlaşılarak iyice düşünülmeli. Burada hem bir kurgu var hem de mitolojik bir tarih yazımı. Edebiyat işin sadece estetik yanı. O yüzden sınırlı sayıda özel bir okur kitlesi yakalarsa amacına ulaşmış olacak.” dedi.

Derin Dalga adını taşıyan Türkiye’nin yakın siyasi tarihine ışık tutacak olan kitap 2020 ortasında edebiyat severlerle buluşacak. Biçimde minimalizm etkileri taşıyan kitap büyük oranda kadim sırlar, mistisizm ve polisiye evrenlerinin sınırlarında dolaşacak.

Halil Emrah Macit Kimdir?

1986 Van doğumlu akademisyen ve yazar. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Fransızca Kamu Yönetimi, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinde öğrenim gördü. İlk romanı ‘Ve Bir Gün’ 2014 yılında okuyucuyla buluştu. 2016 ve 2018 yılları arasında Karar Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. İstihbarat Teorileri, Algı Yönetimi, Siyaset Psikolojisi ve Güvenlik Bilimleri Uzmanıdır. İngilizce, Fransızca ve Kürtçe biliyor. Yaşamına Van’ın Erciş ilçesinde devam etmektedir.

edebiyathaber.net (2 Aralık 2019)

Yorum yapın