Deniz Yüce Başarır’ın yeni konuğu Zeynep Sevde

Temmuz 21, 2020

Deniz Yüce Başarır’ın yeni konuğu Zeynep Sevde

Deneyimli yayıncı Deniz Yüce Başarır “Ben Okurum” podcast’inin yeni bölümünde, çocuk kitapları yayıncısı ve yazarı Zeynep Sevde ile çocuk edebiyatının klasikleşmiş eserlerinden Momo’yu konuşuyor.

Michael Ende’nin 43 dile çevrilmiş romanı için “Adeta çocuk edebiyatının tanımı gibi” diyen Sevde ekliyor: “Momo, aslında bugün mindfulness diye bildiğimiz tekniğe dair çok incelikli bir arka plan sunuyor.” Başarır ise konuğunu “Hep söylerim, kişisel gelişim kitapları yerine masalları ve çocuk edebiyatını tercih etse okurlar, inanın karlı çıkarlar.” sözleriyle destekliyor. 

Momo aynı zamanda, tüm dünya çocuklarının ve gençlerinin çok sevdiği bir roman kahramanı. Roman, yazarı Michael Ende’nin de dediği gibi her yaştan okura hitap ediyor. Sadece dinleyerek insanlara ilham veren; hayattan zevk almalarını, kendilerine güvenmelerini sağlayan Momo’nun, insanların zamanlarını çalmak için çeşitli dalavereler yapan Duman Adamlar’la giriştiği mücadele gerçekten de 9’dan 99’a kadar her yaştan okur için zaman kavramı ve hayat üzerine bir kez daha düşünme fırsatı sunuyor.

Her zaman olduğu gibi kitaptan alıntıların da yer aldığı sohbette Deniz Yüce Başarır’a, çocuk kitapları yayıncısı ve yazarı Zeynep Sevde eşlik ediyor. Kitabı yeniden okuduğunda, kendi kendisini “Gerçekten yüreğimizin sesini olduğu gibi mi duyuyoruz” diye sorguladığını söyleyen Sevde, “Gözümü açtı diyebilirim. Biraz daha yavaşlama isteği geldi içime.” diye devam ediyor ve ekliyor: “Bugün bizi yüreğimizden uzaklaştıran bir sürü şeyin altını çizdiği için de daha dışardan bakmayı sağlayan bir ışığı var Momo’nun.”

Storytel Türkiye’nin sponsorluğunda hazırlanan “Ben Okurum”un tüm bölümlerine Storytel, Spotify, Apple Podcasts, Podtail, CastBox ve Simplecast’ten ulaşılabilir.

edebiyathaber.net (21 Temmuz 2020)

Yorum yapın