“Deniz Dibindeki Bar”: Freud, Belushi, Edgar Allan Poe ve Marilyn Monroe aynı barda

Nisan 11, 2018

“Deniz Dibindeki Bar”: Freud, Belushi, Edgar Allan Poe ve Marilyn Monroe aynı barda

Stefano Benni’nin “Deniz Dibindeki Bar” adlı romanı, Sema Baykal çevirisiyle Cumartesi Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Bana inanacak mısınız bilemiyorum ama hayatımızın yarısını, başkalarının inandığı şeylerle alay ederek, diğer yarısını da başkalarının alay ettiği şeylere inanarak geçiririz. Deniz Dibindeki Bar’a hoş geldiniz. Sizi aramızda gördüğümüz için çok memnun olduk. Şimdi lütfen oturun.”

Dünyanın ve hatta evrenin farklı bölgelerine ait olan, birbiriyle bağlantılı bu yirmi dört öykü, bizleri sıra dışı insanlarla tanışmaya davet ediyor. En yalancı insanların oturduğu Sampazzo kasabasının, ünlü aşçı Gaspard Ouralphe’nin, sözcük yiyen kurdun, Marslı âşık Kraputnyk’in, şaşkın Arturo’nun, çekici Nastassia’nın ve ihtiyarcıkların öyküleri bizi bekliyor.

Sigmund Freud, John Belushi, Edgar Allan Poe ve Marilyn Monroe aynı barda. Stefano Benni deniz dibindeki bir barda oturan büyük ustalara saygı duruşu yapmakla kalmıyor, bir sandalye çekerek onların arasındaki yerini alıyor!

Stefano Benni
Hiciv yazarı, şair ve gazeteci olan Stefano Benni 1947’de Bologna’da doğdu. Kitapları yaklaşık 20 dile çevrildi ve 2,5 milyondan fazla kopya satarak büyük bir başarı kazandı. Panorama, Linus, La Repubblica gibi dergilerde görev aldı. Yazarlığının yanı sıra, Umberto Angelucci ile birlikte yönettiği Musica Per Vecchi Animali filmi ile sinemaya da adım attı.

edebiyathaber.net (11 Nisan 2018)

Yorum yapın