Deneyimli rehberden önemli bir kitap: “İstanbul Gezi Rehberi”

Ocak 20, 2020

Deneyimli rehberden önemli bir kitap: “İstanbul Gezi Rehberi”

Yıldırım Büktel’in “İstanbul Gezi Rehberi” adlı kitabı, Hande Ünver’in resimleriyle Final Kültür Sanat Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Deneyimli rehber Yıldırım Büktel eşliğinde İstanbul’da geziye çıkıyoruz!

Tarihî yarımadayı karış karış dolaşıyor, Arkeoloji Müzeleri’nde dünya tarihine tanıklık ediyoruz. Mısır Çarşısı’nda baharatları kokluyor, Galata Köprüsü’nde balıklara olta atıyoruz. Belki de her gün geçtiğimiz gördüğümüz ya da duyduğumuz yerlerin binlerce yıllık geçmişi olduğunu öğreniyoruz. Bir şehre ait olmanın, o şehri tanımak, sevmek ve korumak da olduğunu fark ediyoruz.

İstanbul Gezi Rehberi’nden elde edilecek gelir, yaşadığımız coğrafyadaki kültür çeşitliliğini ortak insanlık mirası olarak korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmakta olan Kültür Bilinci’ni Geliştirme Vakfı’na bağışlanmıştır.

Kitaptan bir bölüm>>>

Yıldırım Büktel, 1962 yılında Ardanuç’ta doğdu. İstanbul’da Galatasaray Lisesi’ni, Ankara’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Üniversitedeyken yapmaya başladığı rehberlik mesleğine 1985 yılından beri profesyonel olarak devam ediyor. Yalnızca Türkiye değil, dünyanın pek çok ülkesine de yerli ve yabancı gruplarla birlikte geziler gerçekleştiriyor. Gezmenin, tanımanın, anlamanın insanın dünyasını geliştirdiğine, ön yargılardan uzak bir dünya vatandaşı olmasına katkıda bulunduğuna inanan Büktel, koşullar elverdikçe gezmeye, gezdirmeye, sonsuz bir zenginlik olarak nitelediği evrensel kültür değerlerini tanımaya ve tanıtmaya devam ediyor. Büktel’in gezi üzerine yazıları ve yayınlanmış kitapları bulunuyor.

edebiyathaber.net (20 Ocak 2020)

Yorum yapın