Demirtaş’ın “Leylan” kitabına yayınevlerinden destek

Ocak 15, 2020

Demirtaş’ın “Leylan” kitabına yayınevlerinden destek

Tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı kitapların satışının PTT’nin alışveriş sitesi PTTAvm.com sitesinden kaldırılması, yayınevlerinin tepkisini çekti.

Kitapların satıştan kaldırılması üzerine çeşitli yayınevlerinden Demirtaş’ın yeni çıkan kitabı Leylan için destek mesajları yayınlandı.

Mesajlardan bazıları şöyle:

Yordam Kitap: “Siyasetçi ve yazar Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının satışını engellemek için yürütülen kampanyayı ve yasakçı anlayışı kınıyor, ünlü Alman şairi H. Heine’nin sözlerini hatırlatıyoruz: ‘Bugün kitapları yakan, yarın insanları da yakar.’ Yayıncısı Dipnot’a başarılar diliyoruz.”

​Telos Yayınları: “Selahattin Demirtaş’ın kitaplarının satışını engellemeye yönelik kampanyayı hayli tehlikeli buluyoruz. Bugün Demirtaş şahsında cisimleşen yasakçılık ve sansürün, bu coğrafyada yıllarca uygulandığı ve hiçbir olumlu sonuç getirmediği unutulmamalı. Dipnot’a başarılar diliyoruz”

​Avesta Yayınları: “Selahattin Demirtaş’ın daha yayımlanmamış romanına ilişkin yapılan birtakım tartışmalar, düşünce özgürlüğünün çerçevesini aşıyor, doğrudan düşünce ve ifade özgürlüğüne ve onu yayma hakkına bir müdahaledir. Dipnot Yayınlarının yanındayız.”

​Tekin Yayınları: “Düşüncenin ifade edilmesi, yayılması ve yayımlanması için aynı çatı altında birlikte mücadele ettigimiz, dostumuz Dipnot Yayınevi’nin yanındayız… Her alanda ve her mecrada #Leylan’ı satarız! Kimse canını sıkmasın.”

​NotaBene Yayınları: “Genişleyeceği ve genelleşeceği açık bir saldırı dalgası karşısında düşünceyi ve kitabı tekrar savunmak zorundayız. Dost ve kardeş yayınevimiz @DipnotY’nın yanındayız.”

4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, cezaevinde geçirdiği dönem süresince Dipnot Yayınları’ndan çıkan Seher ve İletişim Yayınları’ndan çıkan Devran isimli iki kitap yazıp yayımlamıştı.

Kaynak: Sputnik Türkiye (15 Ocak 2020)

Yorum yapın