“Demir Kadın”: Demir Kadın doğayı kirletenlere karşı!

Şubat 2, 2013

“Demir Kadın”: Demir Kadın doğayı kirletenlere karşı!

Döneminin önemli şairlerinden Ted Hughes’un Demir Adam’dan 25 yıl sonra hikâyenin devamı niteliğinde yazdığı Demir Kadın’da  kahramanımız tüm heybetiyle doğayı kirletenlerin karşısına dikiliyor.

Çevre sorunlarını çözmek için bir bataklıktan çıkıp gelen Demir Kadın’ın hikâyesi Lucy’le arkadaş olmasıyla başlıyor. Lucy, Demir Adam’la birlikte dünyayı kurtaran Hogarth’dan yardım istemesiyle ekibe Demir Adam ve Hogarth da katılır. Demir Adam’da karşılaştığımız başka karakterin de karşımıza çıktığı roman, günümüzün en önemli sorunlarından çevre kirliliğine karşı verilen savaşa gerçekçi bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

1930 yılında İngiltere’de doğan Ted Hughes; şiir, antoloji, tiyatro oyunu, çeviri gibi türlerde pek çok eser bırakmasına rağmen romanlarını sadece çocuklar için yazdı. Demir Kadın, Ted Hughes’un Balina Nasıl Balina Oldu? ve Demir Adam’dan sonra Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan üçüncü kitabı…

Aynı anda bütün su yaratıklarının milyonlarca çığlığını düşünmekteydi ve hatta insan yavrusunu, Demir Kadın’ın içini… Şaşılacak bir şey yoktu elbette onun böyle kükreyip bu korkunç dansla kıvranmasında. İçinde bütün yaratıklar haykırıyordu ve ses ağzından bu korkunç kükreme gibi çıkıyordu.

10 ve üzeri yaş grubuna yönelik olan kitabı Kutlay Sındırgı resimledi.

edebiyathaber.net (2 Şubat 2013)

Yorum yapın