Deirdre Madden’dan çocuklara: “İyi ki Söyledin, Emily”

Ağustos 26, 2016

Deirdre Madden’dan çocuklara: “İyi ki Söyledin, Emily”

iyi_ki_soyledin_emily_kapak.inddDeirdre Madden‘ın “İyi ki Söyledin, Emily adlı kitabı, 9 yaş ve üstü tüm çocuklar için Zeynep Öz çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İrlanda’nın prestijli Eilis Dillon Ödüllü yazarı Deirdre Madden’dan kalpleri ısıtacak nefis bir hikâye!

Sekiz yaşındaki Keira, yaz tatili için Emily teyzesinin evcil hayvan dükkânında çalışmaya başladığında, kendisini ne kadar harika ve macera dolu bir yazın beklediğinden habersizdir!

Emily Teyze’nin evcil hayvan dükkânı, birbirinden komik ve akıllı hayvanlarla doludur: Pofuduk İran kedisi Mulvey, dostlarının birbirinden ayırt etmekte zorlandığı dört tombul fare; Milly, Willy, Tilly ve Billy, muhteşem renkli tüyleriyle papağan Kaptan Cockle, teriyer cinsi tatlı köpek Bubbles, eski bir sihirbaz tavşanı olan Presto ve diğerleri…

Bir gün, kasabanın devasa şatosunda yaşayan -tuhaf ve biraz da ürkütücü- Bayan Henrietta Fysshe-Pye dükkânı ziyaret ederek birkaç evcil hayvan satın almak ister. Mulvey, Bubbles ve Kaptan Cockle’ı seçerek şatosuna götürür. Geride kalan hayvanlar, dostları için endişelenir. Fakat kedi Mulvey’nin hiç ummadıkları bir planı vardır. Macera, işte tam da burada başlar!

**

“Hayvanlar, bunun birlikte geçirecekleri son akşam olduğuna inanamıyorlardı. Bir daha saat kulesindeki meleklerin çaldığı gece yarısı müziğini dinleyemeyeceklerdi, oturup gün içinde olup bitenleri konuşamayacaklardı. Bir daha Mulvey’nin karnının derinliklerinden yükselen kahkahayı duyamayacaklar, Bubbles’ın havlarken yerden havalanışını, Kaptan Cockle’ın taze ananasları kemirişini, tek ayak üstünde duruşunu göremeyeceklerdi.”

Deirdre Madden

Deirdre Madden, Dublin’de yaşayan, yetişkinler için yazdığı kitaplarıyla dikkat çekmiş, ödüller kazanmış İrlandalı bir yazar ve Aosdána Sanat Akademisi üyelerinden. İlk çocuk kitabı olan Snakes’ Elbows, yazara Eilís Dillon Ödülü’nü kazandırdı. Deirdre, çok seyahat ettiği için evcil hayvan besleyememiş. Ancak günün birinde iri bir tekir kedi sahibi olmayı çok istiyor. O güne dek hayvanlar üzerine yazmayı sürdürecek. İyi ki Söyledin, Emily yazarın Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan ilk kitabı.

edebiyathaber.net (26 Ağustos 2016)

Yorum yapın