David Wagner okuma etkinliği 15 Nisan’da

Nisan 3, 2015

David Wagner okuma etkinliği 15 Nisan’da

david-wagnerGoethe-Institut İstanbul’da 15 Nisan saat 19.30’da yapılacak okuma etkinliğinde David WagnerHayat” adlı kitabından bölümler okuyacak.

Bir insana yaşamını uzatma teklifi ne kadar sık sunulur ki? David Wagner “Hayat” adlı kitabında bir organ naklinin hikâyesini anlatıyor. “Hayat” varoluşsal cesaret üzerine dokunaklı, düşündürücü, bilgece kaleme alınmış bir kitap ve acıma duygusuna kapılmadan, parlak bir uslüpla yaşamdan ve ölümden, sorumluluktan ve mutluluktan söz ediyor.

Wagner, 277 minyatürden oluşan bu kitapla 2013 Leipzig Kitap Fuarı Ödülü’ne layık görüldü.

David Wagner, 1971 yılında doğdu. İlk romanı “Meine nachtblause Hose”yi 2000 yılında yazdı. Bunu “Was alles fehlt”, “Spricht das Kind” ve makalelerini topladığı kitabı “Welche Farbe hat Berlin” takip etti. “Vier Äpfel” adlı romanı Alman Kitap Ödülleri adayları arasında yer aldı . “Leben” adlı kitabı ile 2013 Leipzig Kitap Fuarı Ödülü’ne layık görüldi. 2014 yılında Kranichstein Edebiyat Ödülü’nü aldı ve Bern Üniverstiesi’nde Dünya Edebiyatı alanında ilk Friedrich Dürrenmatt Profesörlüğü’nü aldı. David Wagner Berlin’de yaşamını sürdürüyor ve şu sıralar Tarabya Kültür Akademisi burslu sanatçısı olarak İstanbul’da bulunuyor.

Adres: Kütüphane, Yeniçarşı Cad. 32, Beyoğlu

edebiyathaber.net (3 Nisan 2015)

Yorum yapın