“Darmaduman: Kahkaha Dizisi 1” yayımlandı

Mayıs 14, 2015

“Darmaduman: Kahkaha Dizisi 1” yayımlandı

darmaduman_kapak.inddİki İtalyan yazar Pierdomenico Baccalario ile Alessandro Gatti’nin kaleminden “Darmaduman: Kahkaha Dizisi 1” 8 yaş ve üstü çocuklar için Nükhet Amanoel çevirisi ve Can Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Yeni icatları için ilham arayışında onu yalnız bırakmayan birbirinden ilginç arkadaşlarıyla Darmaduman’ın ortalığı duman eden keşif maceralarına hazır olun! Tabii beraberinde gelecek felaketlere de!

Ciccio’nun başucundan eksik etmediği bir kitabı var: Mic Bullone’nin Mucit Ansiklopedisi. Çünkü o da büyük bir mucit olmak istiyor. Elbette ki icatlarının çıkış noktası bazı ihtiyaçlara çare bulmak. Örneğin annesinin çamaşır kurutmanın zorluğundan şikâyet etmesi üzerine icat ettiği “Ciccio Süper Çarşaf Kurutucu” onun harika buluşlarından biri. Babaannesinin kendisi için yaz ortasında örmeye başladığı ve sonunda 12 metreye ulaşmasından korktuğu “Dünyanın En Uzun Atkısı” için de bir çare bulması gerekiyor, belki “tekerlekli bir atkı-savar” yapabilir. Yeni icatları için ilham arayışında onu yalnız bırakmayan birbirinden ilginç arkadaşlarıyla Darmaduman’ın ortalığı duman eden keşif maceralarına hazır olun! Tabii beraberinde gelecek felaketlere de!

“Benim hakkımda ne düşündüğünü biliyorum; ama bu benim için önemli değil. Er ya da geç başaracağım. Eminim buna. Büyük bir mucit olacağım. Tüm zamanların en büyük mucidi…”

Pierdomenico Baccalario:

1974 yılında Acqui Terme’de doğdu. Yazmaya oldukça genç bir yaşta başladı. “Buharlı Gemi” ödülüne layık görüldüğünde sene 1998’di. O zamandan itibaren çocuklar için sayısız macera kitabıyla fantastik roman kaleme aldı. Piemme, Mondadori Ragazzi, De Agostini ve Fanucci gibi İtalya’nın en önemli yayınevleri tarafından yayımlanan bu kitaplar yaklaşık yirmi dile tercüme edildi. Gazeteci ve senaryo yazarı olan yazar Piemme Yayınevi’nin daimi editörü olarak çalışmaktadır.

Alessandro Gatti:

Yazar, senarist ve çevirmendir. 1975 yılında Torino’da doğmuş ve yaşamını Torino, Monferatto ve Amerika Birleşik Devletleri arasında sürdürmektedir. Felsefe eğitimi almıştır. 1997 ile 2005 yılları arasında bir edebiyat dergisinde redaktör olarak çalışmış ve aynı dergide çeşitli öyküler yayımlamıştır. 2004 yılından beri çocuk kitapları kaleme almaktadır. Arkadaşı Pierdomenico Baccalario ile hem İtalya’da hem İtalya dışında büyük başarı kazanan çok sayıda çocuk kitabı yazmıştır.

edebiyathaber.net (14 Mayıs 2015)

Yorum yapın