Dalay Lama ve Desmond Tutu sohbeti “Mutluluğun Kitabı”na dönüştü

Haziran 15, 2017

Dalay Lama ve Desmond Tutu sohbeti “Mutluluğun Kitabı”na dönüştü

Dalay Lama ve Desmond Tutu sohbetinden oluşan “Mutluluğun Kitabı”, Cemre Ömürsuyu Seyis çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Beş gün boyunca mutluluk ve sevinci konuşan Dalay Lama ve Desmond Tutu’nun sohbeti, ortak yazarları Douglas Abrams’ın dünyanın dört bir yanından gelen soruları yönlendirmesiyle renkleniyor. Gezegendeki en mutlu ve en şefkatli iki adam, okurlara nasıl mutlu olunacağını, nasıl sevinç duyulabileceğini anlatıyor: Mutluluğun Kitabı’nı onlar yazıyor… Mutluluğun Kitabı, 16 Haziran’dan itibaren hep kitap etiketiyle raflarda!

Hayatları boyunca yalnızca altı kere bir araya gelen iki adam, 14. Dalay Lama Hazretleri Tenzin Gyatso ve Güney Afrika Emekli Başpiskoposu Desmond Mpilo Tutu, bu kısa buluşmaların ötesine geçen bir bağı paylaşıyor. Onlar gerçek arkadaş ve onlara göre gerçek arkadaşlık tamamen güven üzerine kurulmalı. Onlar da öyle yapıyor: Birbirlerine güvenip en önem verdikleri konuda fikirlerini paylaşıyorlar.

Dalay Lama ve Desmond Tutu beş gün boyunca mutluluk ve sevinci konuşurken ikilinin sohbeti, ortak yazarları Douglas Abrams’ın dünyanın dört bir yanından gelen soruları yönlendirmesiyle renkleniyor.

 “Sorunun kendisi zamanın ötesinde olsa da onların cevabı tam da günümüzde anlam buluyor.”

Time Magazine

“Okurlara iki ruhani liderden pırıl pırıl, bilgece ve anında işe yarayacak bir armağan. Kitap en zor koşullar altında bile mutluluğun herkes için mümkün olduğu konusunda umut veriyor ve bunu elde etmek için tertemiz bir yol tanımlıyor.”

Publishers Weekly

“Dünyanın mutluluk ve şefkate her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bunu bize Başpiskopos Desmond Tutu ve Dalay Lama’dan daha iyi kim anlatabilir? Bu güzel kitap bizi onların dostluğuna doğru yolculuğa çıkarırken onların bilgeliğini de armağan ediyor. Dünyamızda parlak bir umut ve sevgi noktası.”

Sir Richard Branson

DALAY LAMA HAKKINDA

Tibet halkının ve Tibet Budizmi’nin ruhani lideri 14. Dalay Lama Hazretleri Tenzin Gyatso, 1935’te Tibet’in kuzeydoğusunda yoksul bir ailede doğdu. İki yaşındayken, kendinden önceki 13. Dalay Lama’nın reenkarnasyonu olduğu fark edilen Dalay Lama; 1989’da Nobel Barış Ödülü ve 2007’de Amerikan Kongresi Altın Madalyası aldı. İyilik ve şefkat, dinler arası anlayış, çevreye saygı ve hepsinden çok dünya barışı için seyahat eden Dalay Lama, Dharamsala, Hindistan’da sürgünde yaşıyor.

DESMOND TUTU HAKKINDA

Güney Afrika’daki adalet ve ırksal uzlaşma mücadelesinin önde gelen liderlerinden Güney Afrika Emekli Başpiskoposu Desmond Mpilo Tutu, 1984’te Nobel Barış Ödülü’ne, 2009’da ise Başkanlık Özgürlük Madalyası’na layık görüldü. 1994’te Nelson Mandela tarafından Güney Afrika Hakikat ve Uzlaşma Komisyonu’nun başkanlığına atanan Başpiskopos Tutu, öncü bir ahlaki ses ve bir umut ikonu olarak kabul edilir. Hayatı boyunca, dünyanın her yerindeki insanların ihtiyaçlarını derinden önemseyen, hepsine sevgi ve şefkati öğreten Başpiskopos Tutu Cape Town, Güney Afrika’da yaşıyor.

DOUGLAS ABRAMS HAKKINDA

Yazar, editör ve yayıncı temsilcisi Douglas Abrams; hayalcilerin daha akıllı, daha sağlıklı ve daha adil bir dünya yaratmalarını destekleyen, yaratıcı kitap ve medya ajansı Idea Architects’in kurucusu ve başkanı. Abrams, on yıldan uzun süredir ortak yazarı ve editörü olarak Desmond Tutu ile birlikte çalışıyor. Kendi yayıncılık ajansını kurmadan önce HarperCollins yayınevinde kıdemli editörlük yapan Abrams ayrıca, dokuz yıl boyunca Kaliforniya Üniversitesi Yayınları’nda din editörü olarak çalıştı.

edebiyathaber.net (15 Haziran 2017)

Yorum yapın