Dağlarca Şiir Ödülü sonuçlandı

Ekim 7, 2015

Dağlarca Şiir Ödülü sonuçlandı

sukru-erbas--i16682-600x300Beşiktaş Belediyesi Başkanlığı tarafından, PEN Yazarlar Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın desteği ve Tekin Yayınevi organizatörlüğünde gerçekleştirilen Dağlarca Şiir Ödülü, Şükrü Erbaş ve Ömer Erdem’in oldu.

Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Enver Ercan, Ertan Mısırlı, Haydar Ergülen, Sennur Sezer ve Tarık Günersel’den oluşan Seçici Kurul, 1. Dağlarca Şiir Ödülü’nün Şükrü Erbaş ile Ömer Erdem arasında paylaştırılmasına karar verdi. Şükrü Erbaş Pervane adlı kitabıyla, Ömer Erdem de Pas adlı kitabıyla ödüle değer görüldü.

Ödül,18 Ekim Pazar günü (Saat 18:00) Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikle sahiplerine sunulacak.

Seçici Kurul, ödül gerekçesini şöyle açıkladı:

“Şükrü Erbaş ve Ömer Erdem’in farklı şiir dünyaları olsa da, onları insana ve hayata bakışlarındaki evrensel algı birleştiriyor.

Onların şiirlerinde “gaz lambasıyla duvarlara dünyaları çizen çocuklar” da var, “kelebeği incitmeden geçip giden bulutlar” da.

Şiirler boyunca zalimin, mazlumun, acının ve kederin ve zulmün… insanın izini sürüyorlar vicdanın sesiyle. Tıpkı Dağlarca gibi.”

edebiyathaber.net (7 Ekim 2015)

Yorum yapın