Çün’ dergisinin 6. sayısı raflarda

Ağustos 12, 2015

Çün’ dergisinin 6. sayısı raflarda

yalcinkucuk4 Çün’ dergisinin 6. sayısı yayımlandı.

Çün’ derginin bu sayısında Fatih Mutlu, Yalçın Küçük ile her şey hakkında konuştu: Orhan Pamuk, Yaşar Kemal, Nâzım Hikmet, Cemal Süreya, Ergin Günçe, Attila İlhan, Sevgi Soysal, Adalet Ağaoğlu, Kemal Tahir, Murat Belge, Aydın Doğan, Adnan Menderes, AKP, Kemalizm, Gezi, IŞİD, Doğu Perinçek, Türk aydını, Tevrat, Kuran. Liste uzuyor. Çün’, bu doyurucu söyleşiye tam 17 sayfasını ayırdı.

Derginin bu sayısında ayrıca, Marcel Proust’un annesine yazdığı, daha önce Türkçeye çevrilmemiş iki mektup, Dilan Kırat çevirisiyle yayınlanıyor.

Ozan Can Türkmen, Çün’ derginin 4. sayısında başladığı “Söz Sürerken” yazı dizisine bu sayıda, Asaf Hâlet Çelebi’nin Kedi şiirini inceleyerek devam etti.

Bu sayının şiirlerini yazanlar; Ahmet Güntan, Enes Kurdaş, Baran Çaçan, Nazlı Hamurcuoğlu, Nur Alan, Özgür Balaban, Nebiye Arı ve Rıdvan Gecü.

Öyküleriyle Yavuz Türk, Didem Dilmen, Orçun Ünal, Ferhat Özkan, Sevil Tekin ve Büşra Soğancıoğlu dergide yer aldılar.

Fatih Mutlu Eskişehir’deki CD kiralama dükkânını, Anıl Salar Yakup Bey’in oğlunu, Oğuz Kaan Perktaş şairin kendine tanıklığını yazdı. Ali Süha ise, bir erkek olarak, kadın haklarını erkeklerin de mesele edebilme hakkını savundu.

Derginin dağıtım noktalarına Twitter’da #çünnerede etiketini kullanarak ulaşabilirsiniz.

İletişim: twitter.com/cundergi

edebiyathaber.net (12 Ağustos 2015)

Yorum yapın