CosmicZion Zine 3. sayı yayımlandı

Nisan 27, 2017

CosmicZion Zine 3. sayı yayımlandı

CosmicZion Zine 3. Sayı KapakMitoloji, uzay ve fantastik edebiyat temalı CosmicZion Zine’ın Kibele’ye odaklanan 3. sayısı yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

CosmicZion Zine mitolojinin eteklerinde dolanırken Nisan 2017 tarihli 3. sayısıyla Anadolu’nun bereketli topraklarından “Kibele” ile karşılaşıyor!

Her sayı bir tanrı ya da tanrıçaya odaklanan CosmicZion Zine, ilk sayısında Yunan Mitolojisi’nden Atlas’a, ikinci sayısında ise İskandinav Mitolojisi’nden Odin’e seslenmişti. Bu sayı ise Kibele’yi ön kapakta Ayberk Oğuz çizimi ile şarkılar ve kuş cıvıltıları içinde, doğaya hükmederken görebilirsiniz. Arka kapakta ise Melodi Edremit’in çizimiyle Amazon kadınlarının ne denli temsilcisi olduğunu gösteren ciddiyetiyle otururken karşılaşabiliriz kendisiyle.

Peki 3. sayıda dışında neler mi var? Fanzinde uzaya dair anlatı ve çok farklı fantastik dünyalardan düşüp gelen öyküler var. Ayrıca CZZ bundan sonra her ay, o ayın uzay olaylarını takvimleştirip içerikte bize sunacağını da ilan etti. Tam burada bahsetmemiz gereken bir başka önemli konu ise Cosmic Efsane Servisi, her sayı bir efsaneyi bize yeniden anlatacak. CES bu sayı, bir İran efsanesi olan “Şarap Efsanesi”ni yazdı. “Czz Diyo ki İzle Dinle Oku” sayfasında ise Kibele ile ilgili neler okuyabiliriz, neler dinleyebiliriz, neler izleyebiliriz, CZZ bizim için büyük bir keyifle derlemiş!

11 Nisan’da İzmir’de dağılmaya başlayan CosmicZion Zine’a nerelerden ulaşabilirsiniz?

İZMİR

Alsancak – Yaşam Cafe

Alsancak – TenTen

Alsancak – Kolektif1936

Alsancak – Tiryaki Kedi Cafe

Alsancak – Antidepresanat

Alsancak – Z Kitap Cafe

Alsancak – Yerdeniz Kitapevi

Alsancak – Yakın Kitapevi (ücretsiz rafında)

Alsancak – Doğan Kitapevi

Karşıyaka – Pan Kitapevi

Karşıyaka – Kırmızı Kedi Kitapevi

Karşıyaka – Haziran Kafe

Bornova – Figüran Cafe

Bornova -İkinci Eskiciler

Bornova -Teras Cafe

İSTANBUL

Sosyal Sahaf

Goblin Frp&Oyun Kafe

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi

Karga Art

Vagon Kafe

Dem kafe

Kadıköy 26A Sahaf Kafe

ADANA

Dafne Cafe Art

Nöbetçi Kütüphanesi

Adana Artika Sanat Kursları

YALOVA

77. Kapı Kitapevi

MERSİN

Pozcu Kitapsan

Fanzine Mag & Drink Cafe

UŞAK

Keyif Sanat Kahvesi

Bu sayı CZZ’de yazı-şiir yazanlar şöyle: Czz Diyo ki: dinle, izle, oku, Nida Seda Küçükşahin, Siyah Sevgili, Sonay Yılmaz, Onur Selamet, Elif the Cosmic, Burak İpek, ContraCeptive, Mehmet Berk Yaltırık, İlhami Batı, Funda Özlem Şeran, Czz Uzay Takvimi/Nisan, Gökmen Akça, Batuhan Aşıktoprak, Can Küçükoğlu, Gizem Aytekin, Bora Kurt, CES (cosmic efsane servisi), Gücünü Güneşten Alan kız ve Berkay Saydam.

Bu sayı CZZ’nin görsel kadrosu ise şöyle: Sena Ulusu, Tugay Doğrayıcı, Mikroplazma, Yiğit Gönlügür, Necip Can, Karakuş, Eda, Furkandusk, Seungyeapark, Sercan Salkır, Ceren Bulbun ve Gökmen Akça.

CZZ 4. sayıyı hangi tanrı ya da tanrıçaya ithaf edeceğini de yakında duyurur. Mayıs ayı CZZ’si hakkında aşağıdaki hesaplardan bilgi edinebilir, aralarına katılmak isteyebilirsiniz!

CosmicZion Zine’a ulaşmak için:

E-posta: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/pg/cosmiczionzine

Twitter: https://twitter.com/cosmiczion

edebiyathaber.net (27 Nisan 2017)

Yorum yapın