Çoksatar yazarından iş dünyasının değişen yüzü: Kurumsal Kobaylar

Eylül 6, 2019

Çoksatar yazarından iş dünyasının değişen yüzü: Kurumsal Kobaylar

Dan Lyons’ın “Kurumsal Kobaylar” adlı kitabı, Alain Matalon çevirisiyle Mundi tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Silikon Vadisi dizisinin senaristi ve çoksatar yazarı Dan Lyons’dan iş dünyasının değişen yüzü

Çoksatar yazarı Dan Lyons’ın yazdığı Kurumsal Kobaylar iş yaşamının sendikalar ve istikrarlı kariyerlerden, bedava stajyerler ve armut koltuklu işyerlerine doğru geçirdiği büyük dönüşümü inceliyor. Kişilik testleri, ekip kurma egzersizleri, zorunlu eğlence, masaüstü gözetleme uygulamaları, açık ofisler, acayip kısaltmalar, azalan iş güvenliği, anlamsız avantalar… Lyons düşük seviye çalışanlardan bile işlerine bir tarikat bağlılığıyla yaklaşmalarının beklendiği günümüz iş ortamının tuhaflıklarıyla dalga geçerken giderek büyüyen orta sınıf kölelerin akıl sağlığı ve onurlarını korumak için yapılabileceklerini de ortaya koyuyor.

Çalışanlarını tek kullanımlık gider kaynakları olarak gören yeni iş anlayışı, insanların psikolojilerini ve şirketlerin geleceğini nasıl etkiliyor? Esnek ekonominin, yatırımcı memnuniyeti odaklı stratejilerin, insanların yerine makineleri koymanın sonuçları ne? Uzun vadede başarılı olan efsane şirketlerin ortak özellikleri neler? Kısa zamanda en büyük parsayı toplamayı hedefleyen şirketlerle, dünyayı daha iyi bir yer yapmak için çalışan yeni nesil girişimlerin iş dünyasının ruhunu ele geçirme savaşında kazanan kim olacak?

DAN LYONS, 1960’ta Massachusetts’te doğdu. Disrupted (Altüst Olmuş) adlı çoksatar kitabı yazdı. Emmy Ödüllü Silikon Vadisi dizisinin ilk iki sezonunda senaristlik yaptı. Bir dönem Newsweek dergisinin teknoloji editörlüğünü yürüttü. The New York Times, GQ, Vanity Fair ve Wired gibi dergilere de yazılar yazdı. Halen gazetecilik ve senaristlik yapmaktadır.

ALAIN MATALON, 1971’de İstanbul’da doğdu. 1989’da İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra çeşitli bankalarda broker’lık yaptı. 1997’de New York’a taşınarak 12 yıl uluslararası piyasalarda borsacı olarak çalıştı. New York’ta bulunduğu sürede başta klasik müzik olmak üzere çeşitli yayınlar için konser ve albüm yorumları yazdı. 2008’de finans sektöründen ayrılarak Türkiye’ye döndü. Halen yerli ve uluslararası yayınlara konser, müzik ve kitap yazıları yazıyor.

edebiyathaber.net (6 Eylül 2019)

Yorum yapın