“Coğrafya Neden Önemlidir” yayımlandı

Ağustos 15, 2019

“Coğrafya Neden Önemlidir” yayımlandı

Harm de Blij’ın “Coğrafya Neden Önemlidir” adlı kitabı, Fatma Yavaş ve Baki Kaya çevirisiyle Hece Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Dünyayı coğrafyanın dinamik disiplini aracılığıyla yorumlayan, kışkırtıcı, yüksek tempolu bir kitap… Eğer coğrafyadan gözünüz korkuyorsa bu kitabı okuyun, daha önce hiç rastlamadığınız sırları keşfedeceksiniz.”

David Miller, National Geographic Haritalar, Kıdemli Editör

“Olağanüstü…aydınlatıcı ve ilginç bir yolculuk.”

David J. Smith, Christian Science Monitor               

“Carl Sagan kozmoloji için ne yaptıysa Harm de Blij da coğrafya için onu yapıyor ki, bunu onun dışında hiç kimse başaramazdı. Hayat verdiği bir konuda onu izleyerek, dinleyerek veya okuyarak bitimsiz bir yolculuğa çıkmış olacaksınız.”

Bill Moyers, The Power of Place’te

Küresel bağlantıların ve değişim hızının artmasına rağmen, coğrafya hakkında her zamankinden daha az bilgiye sahibiz. Çoğumuz anaokulundan üniversite eğitiminin sonuna kadar tek bir coğrafya dersi almadan geçip gidiyoruz. Harm de Blij’ın inandırıcı bir şekilde ele aldığı üzere, coğrafi cehalet büyük bir risk oluşturmaktadır.

Şimdilerde klasikleşen kitabının bu ikinci baskısında de Blij, coğrafyanın ne denli önemli olduğunu, Çin’in ufukta görünen gücünden AB’nin sorun haline gelen intizamsızlığına, Kuzey Kore’nin tehlikeli nükleer arzularından Arap Baharının devrimci umutlarına birçok aydınlatıcı başlık altında ortaya koymaktadır. Dünya coğrafyası hakkındaki kavrayışımızı geliştirerek çevremizdeki olaylara daha iyi karşılık verebilir ve kendimizi önümüzdeki küresel sınamalara karşı daha iyi hazırlayabiliriz. Coğrafya Neden Önemlidir: Hiç Olmadığı Kadar tam da başlanması gereken yere işaret etmektedir.

Yazar hakkında

Harm de Blij Michigan Eyalet Üniversitesi Coğrafya Profesörüdür. ABC Televizyonunda Good Morning America programının yedi yıl süreyle coğrafya editörlüğünü yapmıştır. NBC News haber kanalının Coğrafya Analizcisi olarak çalışmıştır. PBS kanalının “The Power of Place” dizisinin yazarlığını ve yorumculuğunu yapmıştır. Otuzdan fazla kitabın yazarıdır, National Geographic Society’nin ömür boyu onur üyesidir.

edebiyathaber.net (15 Ağustos 2019)

Yorum yapın