Çocukların yeteneklerini keşfetmenin önemi

Ocak 7, 2019

Çocukların yeteneklerini keşfetmenin önemi

Hidayet Karakuş’un Sayısal Çocuk adlı kitabı Bilgi Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım yazısı

En fazla yedi- sekiz yaşlarındaydım. Annemle birlikte her hafta anneanneme giderdik. Önce otobüse, oradan da trene binerdik. Yol o kadar uzun gelirdi ki annemle birlikte oyun oynardık. Ben yanımızdan geçen beyaz arabaları sayardım, annem de siyah arabaları sayardı. İneceğimiz durağa gidene kadar kim daha çok araba sayarsa oyunu o kazanırdı. Arabaları saymaya bayılırdım. Oyunu kazanabilmek için beyaz araba arardı gözlerim. Trene bindiğimizde araba yolundan gitmediğimiz için bu oyunu oynayamazdık. Trende oturduğumuz koltuğa en yakın kapıdan inen yolcuları annem, binen yolcuları ben sayardım. Şimdiyse oğlumla bu oyunu oynuyoruz. Hidayet Karakuş’un Sayısal Çocuk kitabını okuyan oğlum akşam yanıma koşarak gelip “Anne bak, bizim oynadığımız gibi oyun oynayan bir çocuğu anlatıyor bu kitap” dedi. Kitabı çok sevmiş, oradaki çocuğu kendine benzetmiş. Kitabı ben de okuduğumda çocukluğuma, annemle oynadığımız sayı sayma oyunları zamanına geri döndüm.

Sayısal Çocuk kitabının kahramanı Saygı, sayı saymaya babasının kendisine hediye ettiği sayı boncuğu ile başlar. Saygı, saksıları, raflardaki kitapları, annesinin elbisesi üzerindeki çiçekleri, kalem kutusundaki kalemleri hatta adımlarını sayar. Başlarda etrafında gördüklerini saymak eğlenceliyken, bir süre sonra Saygı sayı saymadan duramaz. Her şeyi istemsiz olarak sayan Saygı, matematiğin büyülü dünyasında mutludur. Fakat ailesi Saygı’nın bu durumundan endişe duymaya başlar ve onu sayı sayma huyundan vazgeçirmek için başka aktivitelere yönlendirir. Diğer aktivitelerde de başarılı olan Saygı, matematiğe olan tutkusunu daha verimli olacak alanlarda kullanmaya başladığında başarıya ulaşır.

Saygı’nın bir matematik oyunu şeklinde başlayan ilgisi, ailesinin desteğiyle hayatın başka alanlarında da başarıya ulaşmasını sağlıyor. Matematik tutkusunun peşinden giden Saygı, denemekten asla vazgeçmiyor. Saygı, sayısal yeteneğini başka alanlarda kullanabileceğini fark ettiğinde arkadaşlarının ve ailesinin takdirini kazanıyor.

Hidayet Karakuş’un yazdığı Sayısal Çocuk kitabı, çocukların yeteneklerini keşfetmesine izin verilmesini ama ailelerin de onları gözlemleyerek geleceğe hazırlamalarının önemini eğlenceli bir hikâye ile anlatıyor. Sayısal Çocuk kitabı, aileleri tarafından yetenekleri doğru yönlendirilen çocukların hayallerine ulaşabileceğini gösteriyor. Çocuklar bu kitabı okuduklarında, matematiğin sadece bir ders olmadığını, onlara çok farklı kapılar açabileceğini görecekler. Çocuğunuzun tutkusunu, onun hayat başarısına dönüştürün!

www.bilgiyayinevi.com.tr

edebiyathaber.net (7 Ocak 2019)

Yorum yapın