Çocukların tatilde sıkılmadan okuyacakları 15 kitap

Haziran 30, 2017

Çocukların tatilde sıkılmadan okuyacakları 15 kitap

listelist.com‘dan Semih Öztürk, yoğun geçen bir ders yılının ardından tatili hak eden minik dostlarımız için bol maceralı kitaplardan oluşan keyifli mi keyifli bir okuma listesi hazırladı:

  1. 80 Günde Devrialem, Jules Verne

Jules Verne tarafından 1872 yılında kaleme alınan eser, severek okuyacağınız ve kitaptaki kahramanlarla birlikte macaradan maceraya koşacağınız bir dolu heyecanlı hikâye barındırıyor.

  1. Küçük Prens, Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry adlı bir pilot tarafından 1943 yılında yazılan ve herkes tarafından beğeniyle karşılanan Küçük Prens, hem çocuklar için hem de büyükler için her yaşta okunabilecek bir masal kitabı.

  1. Küçük Kara Balık, Samed Behrengi

Samed Behrengi’nin kaleme aldığı eser, Küçük Kara Balık’ın başından geçen maceraları konu alıyor ve bütün çocukları bu maceralı dünyanın içine davet ediyor.

  1. Kitaplardan Korkan Çocuk, Susanna Tamaro

Susanna Tamaro tarafından kaleme alınan kitap, Leopold adlı çocuğun kitaplardan ve yazılardan korkup evden kaçışını ve sonrasında yaşadığı maceraları konu alan heyecan dolu bir kitap.

  1. Denizler Altında Yirmi Bin Fersah, Jules Verne

1870 yılında yayınlanan kitap, ilk bilim kurgu roman olma özelliği taşıyor. Jules Verne tarafından kaleme alınan bu eser de listemizde yer alan pek çok kitap gibi macera ve heyecan dolu hikâyelerden oluşuyor.

  1. Ah Bir Kedi Olsam, Buket Uzuner

Küçük Can’ın hayallerini ve yaşadığı maceraları konu alan kitap, küçük bir kedi yavrusu olmayı hayal eden herkesi mutlu edebilecek hikâyeler barındırıyor.

  1. Küçük Aziz Nesin ve Kiraz Fidanı, Semih Öztürk

Küçük Aziz Nesin’in kiraz fidanı dikme macerasını konu alan kitap, aynı zamanda Aziz Nesin’le ilk defa tanışacak olan çocuklar için oldukça keyifli resimli hikâyeler barındırıyor.

  1. Uçan Sınıf, Erich Kastner

Çocuklar arasındaki dayanışmanın ve arkadaşlığın gücünün anlatıldığı kitap, yılbaşı için özel bir oyun hazırlayan yatılı okul öğrencilerinin maceralarını ve birbirleriyle olan dostluk ilişkilerinin anlatıldığı oldukça keyifli bir kitap.

  1. Eve Giden Küçük Tren, Behiç Ak

Behiç Ak, kaleme aldığı romanında neşesini kaybeden bir köyün, gerçek olması için mücadele edilen bir hayal etrafında toplanıp yeniden yaşama dönüşünü anlatıyor. Kitap, aynı zamanda çocukların hayal gücünü ve hayata bir öykü gibi bakışlarını, hissedişlerini yüceltiyor.

  1. Olmayan Ülke, Ahmet Ümit

Ahmet Ümit, Olmayan Ülke’de yeni bir dünya ile merhaba diyor okurlarına. Gül Ovası’yla, Akıl Ülkesinin Padişahı’yla, HaSyal Ülkesi’nin Büyücü Kralı’yla tanışmak isteyen çocuklar için macera dolu bir kitap daha.

  1. Aritmetik İyi Kuşlar Pekiyi, Cemal Süreya

Usta şair Cemal Süreya’nın Çocukça dergisinde yayımlanan 12 kısa öyküsünden derlenen kitap, çocuklar için yepyeni maceraların kapılarını aralıyor.

  1. Küçük Nazım Hikmet ve Güvercinleri, Önder Yetişen

Usta şair Nazım Hikmet’in güvercinlerle olan arkadaşlığını konu alan kitap, Nazım Hikmet’le ilk defa tanışacak olan çocuklar için de oldukça keyifli ve resimli bir anlatım sunuyor.

  1. Bacaksız Okulda, Rıfat Ilgaz

Rıfat Ilgaz’ın kaleme aldığı eser, Bacaksız Bahri’nin okuldaki ilk günü için taşıdığı heyecanı ve bu heyecanla birlikte yaşadığı maceraları, hayalleri konu alıyor.

  1. Koca Sevimli Dev, Roald Dahl

Dünyanın en iyi yürekli devi ve cebinde taşıdığı arkadaşı Sophie’yle tanışmak isteyen çocuklar, Koca Sevimli Dev’in maceraları sizleri bekliyor.

  1. Dünyanın Merkezine Yolculuk, Jules Verne

İlk olarak 1864 yılında yayımlanan kitap, başından sonuna kadar devam eden serüvenleriyle heyecanı ve merak duygusunu daima canlı tutuyor ve başkam maceraların kapılarını aralıyor.

edebiyathaber.net (30 Haziran 2017)

Yorum yapın