Çocukların duygularına yeterince kulak veriyor muyuz?

Aralık 13, 2019

Çocukların duygularına yeterince kulak veriyor muyuz?

Trace Morney’nin yazıp resimlediği 4 kitaplık Duygusal Güvenlik Serisi, 3-6 yaş grubu için Doğan Egmont tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Seni neler öfkelendirir?

Kıskançlık hissettiğinde nasıl davranırsın?

En son ne zaman birine “iyi misin?” diye sordun?

Seni mutlu eden şeyler nelerdir?

Duyguları tarif etmek, zaman zaman da onları yönetebilmek yetişkinler dünyasında bile zorken bir de çocuklar için bunun nasıl bir durum olduğunu düşünün. Henüz hissetikleri duygunun tanımını yapıp, neden böyle hissettiğini anlama noktasında dahi bocalayan çocuklara verilebilecek en güzel hediye ise onlara bu konuda yardımcı olmak. Doğan Egmont’un resimli kitaplar seçkisindeki yazar ve çizerliğini Trace Morney’nin üstlendiği dört kitaplık Duygusal Güvenlik Serisi (Mutluluk / Öfke / Nezaket / Kıskançlık) çocukların yaşadıkları dünyayı keşfederken kendilerini duygusal olarak da güvende hissedebilmeleri için kaleme alındı.

Sağlıklı bir özgüvene sahip olmak, zorluklarla başa çıkmayı öğrenmek, kendini değerli hissetmek ve aynı zamanda çevresindeki insanların da nasıl hissettiklerini anlayıp doğru sosyal ilişkiler kurmak noktasında destekleyici bu seri, baş kahramanı sevimi tavşanın gözünden hem eğlenceli hem de öğretici bir maceraya davet ediyor. Uzman görüşleri ve sorularının yanı sıra duygusal güvenlik konusunda sunduğu rehber ile de ebeveynlerin çocuklarıyla ilişkilerindeki en önemli konuyu ele alırken sıkıcı ya da didaktik olmadan duygular üzerine konuşmayı da mümkün kılıyor.

#DoğanEgmont #banakitapoku #DuygusalGüvenlikSerisi #okumasevgisi #resimlikitap

edebiyathaber.net (13 Aralık 2019)

Yorum yapın