Çocuklara okumayı sevdiren Tom Gates geri döndü

Mayıs 15, 2018

Çocuklara okumayı sevdiren Tom Gates geri döndü

Liz Pichon’ın “Tom Gates” serisinin 10. kitabı Şaşırtıcı Yetenekler (Az Çok…), 8 ve üzeri yaş grubu için İpek Güneş Çıgay çevirisiyle Tudem Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İngiliz yazar Liz Pichon’ın, 43 ayrı dile çevrilen ve 7 milyona yakın okura ulaşan “Tom Gates” serisinin 10. kitabı raflarda!

İngiliz yazar Liz Pichon’ın “Roald Dahl En Komik Kitap Ödülü” olmak üzere pek çok ödüle değer görülen “Tom Gates” dizisinin yeni halkası, Tudem Edebiyat etiketiyle okurlarıyla buluştu. Serinin 10 kitabı olan Şaşırtıcı Yetenekler (Az Çok…) öncekilerden çok daha fazla çizim ve oyun sayfası içeriyor.

Parlak fikirleri, şaşırtıcı yetenekleriyle yerinde duramayan Tom, 10. macerasında, kötü giden bir tatili tersine çevirmenin yollarını arıyor!

Yarıyıl tatili gelip çatmıştır. Tom ve ailesi tatili Çam Ağacı Yöresi adındaki bir kamp alanında geçirmeye karar verirler. İnceledikleri broşürlere göre çok lüks olan bu kamp alanında çadır yerine mobil villada kalacaklardır. Oysa hiçbir şey planladıkları gibi gitmez. Tatil boyunca yağmur ve bin türlü terslik peşlerini bırakmaz. Neyse ki Tom’un şahane tatil günlüğü ve yaratıcı fikirleri imdada yetişir de tüm olumsuzluklara rağmen dolu dolu bir tatil geçirmeyi başarırlar.

10. serüveninde, yaratıcı etkinlik ve çizim sayfalarıyla okurlarını kitapla daha da bütünleştiren Tom Gates, parmak sineması, folyodan örümcek yapma, pipet karalaması, tatil ödevi metre gibi dâhiyane buluşlarıyla çocuklara eğlenceli bir okuma deneyimi vadediyor. 

Özgün içeriği ve sayfa tasarımıyla fark yaratan “Tom Gates” serisi, okuma güçlüğü çeken çocukları kitapların renkli dünyasıyla buluşturarak önemli bir misyon üstleniyor.

Yazar Hakkında

Uzun yıllar, tasarımcı ve görsel sanat yönetmeni olarak çalışan İngiliz yazar ve ressam Liz Pichon’ın yarattığı ele avuca sığmaz Tom Gates karakteri o kadar beğenildi ki, Pichon bu çalışmasıyla hem son yılların en komik kitap serisine imza attı, hem de bir ödül rekortmenine dönüştü.

edebiyathaber.net (15 Mayıs 2018)

Yorum yapın