Çocuklara neşeli bir kitap: “Tavşanın Kötü Alışkanlıkları”

Eylül 20, 2017

Çocuklara neşeli bir kitap: “Tavşanın Kötü Alışkanlıkları”

Julian Gough’un çocuklara yazdığı, Jim Field’ın resimlediği Tavşan ile Ayı serisinin ilk kitabı “Tavşanın Kötü Alışkanlıkları”, Zarife Biliz çevirisiyle Beyaz Balina Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Julian Gough’un yazıp Jim Field’ın hem klasik çizgilere sadık kalıp hem de özgün bir tarzda resimlediği Tavşan ile Ayı serisi espri, iyi niyet ve cömertlikle en sevimsiz durumların bile üstesinden gelinebileceğini eğlenceli bir dille anlatıyor.

Kışın ortasında Ayı inine giren hırsız yüzünden kış uykusundan erken uyanıyor. Ama ne gam! Hayatı boyunca hep bir kardan adam yapmak istememiş miydi, bunu fırsat biliyor. Ah keşke biraz da yiyeceği olsaydı! Olsun. Kardan adamını yaptıktan sonra kışın kalanını uyuyarak geçirebilir. Derken yuvarladığı kartopunu farkına varmadan tavşanın yuvasının üzerine koyunca tavşanla tanışmaları kaçınılmaz oluyor. Ne var ki Tavşan’ın pek dost canlısı olduğu söylenemez. Buradan toz ol, çığını da yanında götür diyerek Ayı’yı hiç çekinmeden kovuyor.

Ne var ki çığlar ve yerçekimi hakkında acayip bilgili olan ama arkadaşlık ve eğlence sözcüklerini telaffuz etmekte dahi zorlanan bu “kötümser” ve “bencil” tavşanla hayattan zevk almayı bilen, arkadaş canlısı, cömert ayı arasında işler hiç tahmin ettiğiniz gibi gelişmiyor. Bu arada ortalığa bazı şaşırtıcı sırlar da dökülmüyor değil. Ama kim bilir, belki de arkadaşlığın özü en kötü sandığımız sırlarımızı bile paylaşabilmektir…

Dostluğun anlamına, hayattan zevk almanın ve paylaşmanın önemine dair kahkaha dolu bir öykü…

“Tavşanın Kötü Alışkanlıkları, çocuk edebiyatına yeni bir soluk getiriyor. Tavşanlar, kurtlar, ayılar, çığlar ve kardan adamlar hakkında kahkaha dolu bir öykü. Çocuğunuzu erken yatırıp kitabı tek başınıza okumak isteyeceksiniz.”  NEIL GAIMAN

edebiyathaber.net (20 Eylül 2017)

Yorum yapın