Çocuklara evde aktiviteler

Mayıs 11, 2020

Çocuklara evde aktiviteler

Arkas Sanat Merkezi, minikler okuldan uzak eğitimlerine evde devam ederken sanatla ve hobileriyle bağlarını koparmamaları için harekete geçti. Çocukların hem eğitici hem de keyifli dakikalar geçirmesini sağlayacak 5-7 ve 8-10 yaş gruplarına özel online aktiviteler düzenliyor.

COVID-19 salgını tüm dünyada yetişkinlerin olduğu kadar çocukların psikolojilerini etkilerken rutinlerini de değiştirdi. Eğitimlerine evlerinde devam eden çocukların, derslerinden arta kalan zamanda evde el becerilerini geliştirmeleri ve kültürel donanımlarını artıracakları birbirinden eğlenceli aktiviteler Arkas Sanat Merkezi web sitesinde.

Evden çıkmamanın yetişkinler açısından zor ancak çocuklar açısından daha da zor olabildiği bu süreçte Arkas Sanat Merkezi, çocukların ebeveynleriyle yapabilecekleri, çizimden boyamaya, dokuları keşfetmeden el ve göz koordinasyonunu geliştirmeye kadar 20’nin üzerinde aktiviteyle eğlenceli saatler geçirmelerini sağlıyor.

Okul Öncesi Çocuklar Hem Keşfediyor Hem Öğreniyor

Arkas Sanat Merkezi web sitesinde bulunan 5-7 yaş grubuna özel “Sanatçılar Ne Düşünür?” aktivitesi ile çocukların görsel bir imaj oluşturması sağlanırken hayal dünyalarının gelişmesine destek olunuyor.

“Çocukların Neşeli Günü ”, “Neşeli Yüzler, Yaratıcı Çocuklar” “Masal Anlatıcı Kuklalar”, “Şekil Şekil Bahar Çiçeklerim”, “Neşeli Dinozorlar Diyarı”, “Çizgilerin Dansı”, “Renkleri Öğreniyoruz”, “Sevdiğim Oyuncaklar ve Eğlenceli Resimlerim” ve “Macera Adasına Yolculuk” aktiviteleri de yine bu yaş grubu için evde vakit geçirmenin en keyifli yollarını sunuyor. Çocukların resim kağıdı veya fon kartonu üzerine çeşitli (limon, oyarak farklı şekiller verdiğimiz patates, kulak çubuğu, makarna) malzemeleri akrilik veya suluboya ile boyayarak, resim kağıdı veya fon kartonu üzerine bastırılarak oluşturabilecekleri keyifli bir resim yapma yöntemi olan baskı ise yine “Renkli Şekiller” aktivitesiyle miniklerle buluşuyor.

Eğlencenin Vazgeçilmezi Oyun Hamuru

Oyun hamurları çocukların el ve parmak kaslarının gelişmesine ve renkleri birbirine karıştırarak yeni renkler ve şekiller elde etmesini sağlamaktadır. Böylelikle çocuklar yeni fikirler üretir, el ve göz koordinasyonları gelişir, sayıları, harfleri ve renkleri eğlenerek öğrenir. Web sitesinde bulunan oyun hamuru yapımının ardından çocuklar “Hamur Adam” aktivitesiyle hayal güçlerini güçlendiriyor.

Minikler Dokuları Öğreniyor

Doğadaki tüm nesnelerin bir dokusu vardır. Bu doğanın yapısal bir özelliğidir ve görsel sanatların temel tasarım derslerinde doku çalışmaları yapılarak doğanın bu yapısal özelliği kavranır. “Eğlenceli Şekillerim” ve “Mini Eller Doku Çalışması” aktiviteleri ile çocuklar hem keyifle çalışacak hem de çizim kabiliyetlerini geliştirecekleri eğlenceli bir süreç yaşayacak.

8-10 Yaş Grubu İçin de Renkli Aktiviteler Arkas Sanat Merkezi’nde

Arkas Sanat Merkezi 8-10 yaş aralığındaki çocuklar için de onların beceri ve gelişimlerine uygun aktiviteler hazırladı. “Vizörden Bakan Kim?” aktivitesi ile usta bir fotoğrafçı olmak için kendilerine vizör hazırlayan çocuklar temel çekim teknikleri hakkında da bilgi edinebiliyor.  Ayrıca  “Kolajımdaki Eğlenceli Sanatçılar”, “Yaratıcı Çocuklar Portre Çalışması”, “Hayal Gücü Çiçeklerim”, “Neşeli Çocuklar”, ve “Eğlence Parkımı Tasarlıyorum” aktiviteleri de yine bu yaş grubundaki çocukların evde de olsalar keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor.

Her İki Gruba Özel: Mozaik

Küçük renkli taş, cam ve ahşap parçaların bir araya getirilmesiyle resim oluşturulması olarak tanımlanan ve farklı kültürlerin derin izlerini taşıyan mozaik sanatı, en eski ve en dayanıklı sanatsal ifadelerden biri olarak kabul ediliyor. 5-7 yaş grubu için “Sevimli Hayvanlar”, 8-10 yaş grubu için ise “Mozaik Çalışmam ve Renkli Hayvanlar” aktiviteleri ile çocuklar rengarenk ve eğlenceli bir çalışmaya imzalarını atıyor.

ARKAS SANAT MERKEZİ

1380 Sokak No:1 Alsancak, İzmir

+ 90 (232) 464 66 00

www.arkassanatmerkezi.com

edebiyathaber.net (11 Mayıs 2020)

Yorum yapın