Çocuklar tatilde teknolojinin esiri olmasın diyorsanız

Haziran 18, 2018

Çocuklar tatilde teknolojinin esiri olmasın diyorsanız

Anıl Altaş Brug’un Benimle Nefes Al adlı kitabı Altın Kitaplar etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Dijital ekranlarla yaşamanın bize yeni armağanı olarak her gün biraz daha fazla çocuk, ergen, genç ve yetişkin nefesleriyle ilgili sorunlar yaşamaya başlıyor. Araştırmalar, bilgisayar başında oturmanın, telefonda sosyal medyada sürekli dolaşmanın, video oyunları oynamanın nefes kapasitemizi düşürerek limitlemesine yol açtığını gösteriyor.

Nefes Terapisti ve Meditasyon Eğitmeni Anıl Altaş Brug da aileleri teknoloji apnesine karşı uyarıyor: “Dijital ekranlara bakarken farkında olmadan nefes almayı durduruyoruz. Yani nefesimizi tutuyoruz. Beynimiz, bunu bir tehdit olarak algılayıp kortizol hormonu salgılamaya başlıyor. Aslında biz farkında olmadan gizli stres faktörü teknoloji sayesinde sürekli bir stres düzeyinde yasıyoruz. Çözüm, Nefes ve Farkındalık Oyunları yoluyla çocukların teknoloji farkındalığını artırarak nefes akışlarını düzenlemekten geçiyor.”

Yaz tatilinde çocuklarınızı dijital ekranlardan uzaklaştırmak için bir planınız yoksa işte size fırsat! 

Çocuklarda sık görülen teknoloji apnesine çözüm olarak, çocukların tablet kullanımlarından önce ve sonra nefesleriyle oynayacakları eğlenceli ve keyifli oyunların teknoloji ve nefes farkındalığı kazandıracağını söyleyen Brug, “Benimle Nefes Al” adlı kitabıyla anne babalara ve çocuklara eşsiz bir rehber sunuyor.

Zihninizin tozlarını alacak neşeli Nefes Oyunları, özgüveni artıracak ses çalışmaları, bebek veya iki yaşında dahi olsa çocuklarınıza nefes farkındalığı kazandıracak teknikler, renkli nefesler, Sihirli Parmaklar, bedeninizi farkındalıkla hissetmenizi sağlayacak çalışmalar, aile bireyleri, sevdikleriniz veya öğrencilerinizle kalpten kalbe bağlarınızı güçlendirecek uygulamalarla bu yaz çocuğunuz ve sizin için muhteşem geçecek!

edebiyathaber.net (18 Haziran 2018)

Yorum yapın