“Çocuklar İçin İstanbul’u Yazanlar Konuşuyor” webinar’ı 13 Haziran’da

Haziran 12, 2020

“Çocuklar İçin İstanbul’u Yazanlar Konuşuyor” webinar’ı 13 Haziran’da

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin hayata geçirdiği OKUYAY Platformu’nun (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu) desteklediği pilot projelerden biri olan, Şehir Dedektifi İnisiyatifi’nin “İstanbul’u Okuyorum” projesi kapsamında düzenlenen “Çocuklar İçin İstanbul’u Yazanlar Konuşuyor” başlıklı webinar (online konferans) 13 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’de gerçekleşecek.  

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan, Türkiye Yayıncılar Birliği’nin OKUYAY Platformu, okuma kültürüyle ilgili pilot projelere destek vereceği 4 bölgeyi ve hibe almaya hak kazanan pilot projeleri geçtiğimiz aylarda açıklamıştı.

Bu projelerden biri olan, Şehir Dedektifi İnisiyatifi’nin dijital ve basılı interaktif haritalama projesi “İstanbul’u Okuyorum”, çocukların kentin tarihi ve kültürel değerleriyle etkileşimini, okuma kültürü ve oyun yoluyla güçlendirmeyi hedefliyor. Çocukların sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkını temel alarak, şehrin çocuk hafızasına ilişkin analiz çalışmaları, mekânsal katılım araçları üreten Şehir Dedektifi İnisiyatifi, büyütecini İstanbul’un tarihi çekirdeği Tarihi Yarımada’ya odaklıyor. 5 yaş ve üzeri çocukları, Tarihi Yarımada odağında, kentin okuma ve kent kültürüyle buluşturmayı hedefleyen “İstanbul’u Okuyorum” projesi, bol oyunlu ve okumalı rotalar hazırlıyor.

“İstanbul’u Okuyorum” projesi, “Çocuklar İçin İstanbul’u Yazanlar Konuşuyor” başlığıyla düzenlediği webinar serisinde ise İstanbul’u çocuklarla buluşturan yazarlar ve çizerleri bir araya getiriyor. “Çocuklar İçin İstanbul’u Yazanlar Konuşuyor” adlı webinar serisinin ilk etkinliği, 13 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 18.00’de Şehir Dedektifi İnisiyatifi’nden Gizem Kıygı’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek. Webinar’ın konukları ise, çocuk kitabı yazarı ve mimar Simla Sunay ile illüstratör Volkan Akmeşe olacak. Sunay ile Akmeşe, mimarlık ve kentle ilişkilenmede çocuk yayınlarının etkisini, kendi üretimleri ve atölye çalışmaları üzerinden konuşacaklar. Proje bu etkinlikle, çocukların pandemi sürecinde özlemi duyulan kent kültürü ile yeniden bağ kurmasını; böylelikle kentin birikimiyle okuma ve oyun yoluyla etkileşime girmesini hedefliyor.

“Çocuklar İçin İstanbul’u Yazanlar Konuşuyor” etkinliğine katılmak için, internet sitesinde yer alan kayıt formunun doldurulması yeterli.

https://www.facebook.com/okuyayplatformu

https://www.instagram.com/okuyayplatformu/

edebiyathaber.net (12 Haziran 2020)

Yorum yapın