Çocuklar için iki macera: “Gölde Piknik” ve “Ayının Kış Evi”

Mayıs 4, 2017

Çocuklar için iki macera: “Gölde Piknik” ve “Ayının Kış Evi”

Golde PiknikJohn Yeoman’ın okul öncesi dönemdeki çocuklara yazdığı, çizimlerini Quentin Blake’in yaptığı Gölde Piknik ve Ayının Kış Evi,  Behlül Dündar çevirisiyle hep kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ayının, arkadaşları için göl kıyısında düzenlediği piknikte yaşanan maceraların anlatıldığı Gölde Piknik ile yine ayının inşa ederken arkadaşlarının alay ettiği ama sonra sığınmak istedikleri kış evinin hikâyesinin anlatıldığı Ayının Kış Evi, okul öncesi dönemdeki çocuklara hitap ediyor. John Yeoman’ın yazdığı, çizimlerini Quentin Blake’in yaptığı resimli kitaplar, hep kitap etiketiyle 5 Mayıs’tan itibaren raflarda olacak!

hep kitap, önceki aylarda John Yeoman ve Quentin Blake’in Gökte Kuşlarla ile Beatrice ve Vanessa adlı resimli kitaplarını okurlarla buluşturdu. İkili, Gölde Piknik ve Ayının Kış Evi kitapları ile çocuk okurları yepyeni maceralara davet ediyor.

Ayinin Kis Evi1960 yılında başlayan ortaklıkları halen devam eden John Yeoman ve Quentin Blake’in ortak imzalı 46 kitabı bulunuyor. Çocuk kitabı resimlemeye ilk kez John Yeoman metinleri ile başlayan Quentin Blake; 2002 yılında, Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu (IBBY) tarafından iki yılda bir verilen ve “Küçük Nobel” olarak da anılan, çocuk edebiyatının en önemli iki ödülünden biri olan Hans Christian Andersen Ödülü’ne değer görüldü.

GÖLDE PİKNİK

Ayı, arkadaşları için göl kıyısında çok güzel bir piknik düzenler. Kurbağaların sesini duyana kadar her şey yolunda gider. Onlardan uzaklaşmak istediklerinde beklemedikleri bir şey olur. Kurbağalar onların yardımına gelecek mi dersiniz?

AYININ KIŞ EVİ

Etraftan çalı çırpı, dal ve yosun toplayan ayının davranışları arkadaşlarının dikkatini çeker. Kış evi yaptığını öğrenince onunla alay ederler. Fakat kış geldiğinde ayının kapısını çalmaktan başka çareleri kalmaz. Ayı onları içeri alacak mı dersiniz?

edebiyathaber.net (4 Mayıs 2017)

Yorum yapın