“Çocuklar İçin Felsefi Öyküler” yayımlandı

Ocak 3, 2020

“Çocuklar İçin Felsefi Öyküler” yayımlandı

Filiz Karadağ ve Kurtul Gülenç’in yazdığı “Çocuklar İçin Felsefi Öyküler” Dinozor Çocuk etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hep sorular soran, merakını paylaşmaktan hiç çekinmeyen, yenilikleri kucaklayan çocuklar tüm zamanların en doğal filozoflarıdır. Bu kitapta yer alan öykülerle bu “doğal” filozofların sorgulama, akıl yürütme, yorumlama ve anlam çıkarma gibi yeteneklerini geliştirme yolu açılmaktadır. Gerçeklik, farklılık, adalet, sorumluluk, büyümek, mutluluk gibi temalar çerçevesinde sunulan öyküler, açık uçlu sorular, yazma ve düşünme etkinlikleri çocukların ve eğitimcilerin yararlanacağı harika birer kaynak sunuyor.

Kurtul Gülenç

1979 yılında Bursa’da doğdu. 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde başladığı lisans eğitimini 2002 yılında tamamlayarak, 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden yüksek lisans, 2010 yılında da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden doktora derecelerini aldı. Felsefelogos, Baykuş, Yeditepe’de Felsefe, Felsefe Dünyası, Cogito, Doğu Batı ve Kaygı başta olmak üzere, çeşitli dergilerde makaleleri yayımlandı. Bu çalışmaları dışında Gülenç’in Önder Kulak ile birlikte hazırladığı, Marx’ın Halleri: Marksist Düşüncede Diyalektik Bir Yolculuk başlıklı bir kitabı bulunmaktadır. 2004-2010 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışan Gülenç, şu anda Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Gülenç’in temel ilgi alanları, Marksizm, eleştirel teori ve hermeneutiktir.

Filiz Karadağ

2012 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programından mezun olan Karadağ, aynı üniversitenin Özel Eğitim Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamış, şu an ise yine aynı alanda doktora eğitimine devam etmektedir. Yazar, uluslararası çalışmalar yürüten Avrupa Felsefi Sorgulama Merkezi’nin Çocuklarla Felsefe Uygulamaları Eğitimci Eğitmenliği Sertifika Programını tamamlayarak okul öncesi ve ilkokul dönemindeki çocuklara yönelik hazırladığı Çocuklarla Felsefe Öğretim Programını uygulamaya başlamıştır. 2017 yılında Prof. Dr. Kurtul Gülenç ve Dr. Öğr. Üyesi Nihal Petek Boyacı ile birlikte çocuklarla felsefe yaklaşımının temelinin anlatıldığı Düşünmeyi Dönüştürmek-İlk ve Orta Sınıflarda Felsefi Sorgulama isimli çeviri kitabı yayımlanmıştır. Bununla birlikte, çocuklarla felsefe yaklaşımının temelini, bu yaklaşımın eleştirel düşünme, soru sorma ve sorgulama becerileri üzerine etkisini ortaya koyan uluslararası dergilerde yayınlanan makaleleri bulunmaktadır.

edebiyathaber.net (3 Ocak 2020)

Yorum yapın