Çocuklar için 3 resimli kitap birden

Kasım 3, 2017

Çocuklar için 3 resimli kitap birden

Selma, Koyunlar Kralı I. Louis ve Bay Ördek İşe Başlıyor adlı çocuk kitapları hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

hep kitap’tan, hem çocuklar hem de her yaşta hayatı çocuklar gibi sorgulayabilen büyükler için üç resimli kitap: Selma, Koyunlar Kralı I. Louis ve Bay Ördek İşe Başlıyor! Bu üç kitap, resimli kitaplara bakışınızı tamamen değiştirecek…

Narnia Günlükleri’nin yazarı C.S. Lewis’in “Sadece çocukların hoşuna giden bir öykü kötü bir çocuk öyküsüdür.” dediği gibi çocuklar için yayımlanan kitapların hedefinde çocuklar olsa da her güzel hikâyede olduğu gibi bu kitaplar yetişkinlere de büyük bir keyif verebilir. Bu inançla yola çıkan hep kitap, kasım ayında çocuklara olduğu kadar büyüklere de hitap eden üç muhteşem resimli kitap sunuyor: Selma, Koyunlar Kralı I. Louis ve Bay Ördek İşe Başlıyor.

SELMA

Koyun Selma’ya bir gün, “Eğer daha fazla zamanın olsaydı veya piyangodan para çıksaydı ne yapardın?” diye sorulur. Koşarcasına değil, sindirerek ve yoğun bir dikkatle yaşamanın anlamını kavramamış olmasına rağmen Selma, bu soruya vereceği yanıtı bilir. Jutta Bauer’in yazdığı ve resimlediği Selma, sözü fazla dolandırmayan anlatımı, suluboya resimleri ile her yaştan okura hayatta aslında neyin önemli olduğunu hatırlatıyor. Bauer’in, tüm zamanların klasik sorusunu yani “Mutluluk nedir?” sorusunu yeniden ele aldığı kitabı Almanca aslından dilimize Süheyla Kaya çevirdi.

KOYUNLAR KRALI I. LOUIS

Rüzgârın çok şiddetli estiği bir gün koyun Louis, sürüyle birlikte otladığı otlakta bir taç bulur. Tacı başına geçirir, daldan bir asa edinir. O artık Koyunlar Kralı I. Louis’dir. Derken iki ayağı üstüne kalkarak gururla yürümeye başlar. “Her kral kendine göre bir hükmetme anlayışına sahip olmalıdır,” der kendi kendine. Adaleti sağlamak için de mutlaka bir taht gereklidir. Aynı zamanda bir kralın belli zamanlarda halkının karşısına çıkıp onlarla konuşması gerektiğini düşünür. Tüm bunları bir gün yeniden şiddetli bir rüzgâr eseceği aklına gelmeden yapar. Olivier Tallec, hem kaleme aldığı hem de çizimlerini yaptığı Koyunlar Kralı I. Louis’de iktidar tutkusunun yol açacağı sevimsiz sonuçları yalın bir dille anlatıyor. Esra Okutan’ın Fransızca aslından dilimize çevirdiği kitapta görseller, hikâyenin ayrıntı kazanmasını sağlıyor.

BAY ÖRDEK İŞE BAŞLIYOR

Tüm arkadaşları şehir merkezinde çalışıp sürekli işlerinden söz edip durunca Bay Ördek de iş aramaya başlar. İş ilanlarına bakar, bir görüşme ayarlar. Mülakata nasıl gideceğini, mülakat esnasında nasıl davranması gerektiğini düşünüp durur. Görüşme sonunda işe başlar fakat yaptığı işten mutlu olmaz. Derken bir gün gönlünde yatan işi yapmak için harekete geçer. Sonny Ross’un yazdığı ve resimlediği, Behlül Dündar’ın İngilizce aslından dilimize çevirdiği Bay Ördek İşe Başlıyor; insanın kendine uygun mesleği seçmesi, geleceğiyle ilgili karar vermesi ve iş yaşamı üzerine yazılmış incelikli bir hikâye.

edebiyathaber.net (3 Kasım 2017)

Yorum yapın