Çocuklar hayallerine kitaplarla uçar…

Kasım 28, 2017

Çocuklar hayallerine kitaplarla uçar…

Rocio Bonilla‘nın yazıp resimlediği resimli öyküsü Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı, Halil Türkden’in çevirisiyle 3-8 yaş grubu çocuklar için Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Öpücük Ne Renktir? adlı resimli kitabıyla çok sevilen sanatçı Rocio Bonilla’dan yepyeni bir resimli öykü! Ödüllü sanatçı, yazıp resimlediği bu özgün kitapta, hayal gücünün sınırsızlığını rengârenk bir macerayla anlatıyor. Tek isteği uçmak olan ve bu sevdasından asla vazgeçmeyen bir çocuğun kitaplarla tanışmasına eşlik eden okur, onun okuma serüveninin peşine takılıyor. Şiirsel anlatımı kadar, eşsiz desenleriyle de dikkati çeken kitap, dünyayı keşfetmeye meraklı her yaştan okuru etkileyecek nitelikte.

Lukas’ın tek hayali uçmaktır. Büyük, küçük, kuştüyünden, kâğıttan, kartondan… bir sürü kanat yapmayı dener. Uçmanın başka yolları olduğunu söyleyen annesi, ona doğum gününde bir kitap armağan edince, Lukas’ın yaşamı değişmeye başlar. Bahçedeki kitap dağı yükseldikçe yükselir. Lukas, annesinin ne demek istediğini bir gün anlayacak mıdır?..

Rocio Bonilla, 1970 yılında İspanya’da, Barselona’da doğdu. Barselona Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğrenim gördü. Okullarda pedagog olarak çalışan Bonilla, ünlü İspanyol illüstratörler Ignasi Blanch ve Roger Olmos’la birlikte atölye çalışmalarına katılıyor, İspanya’nın önde gelen çocuk dergilerine çiziyor. Çocuklar için yazıp resimlediği Cara de pájaro (Kuşbakışı, 2014) ve 2016’da Günışığı Kitaplığı tarafından Türkçe’ye kazandırılan Öpücük Ne Renktir? (¿De qué color es un beso?, 2015) ile 2017’de yayımlanan Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı (La montaña de libros más alta del mundo, 2015) pek çok dile çevrildi. Öpücük Ne Renktir? İspanya Eğitim Kültür ve Spor Bakanlığı’nın, edebiyat yayıncılığını destekleme amaçlı 2016 Yılın En İyi Kitaplaşan Çocuk ve Gençlik Kitapları seçiminde ilk üçte yer aldı. Çocuklar için yazıp resimlediği son kitabı Esto no es una selva (Bu Bir Orman Değil, 2017) olan sanatçı, Barselona’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (28 Kasım 2017)

Yorum yapın