Çocuk ve gençler sahnede!

Haziran 13, 2014

Çocuk ve gençler sahnede!

seçaTiyatro Tempo’nun ‘Tempo Tiyatro Okulu’ dönemi çocuk ve gençlerin sergileyeceği iki oyunla tamamlıyor. Tiyatronun kökeni, sahnede oluşturulan dil ve oyunculuk becerileri kazanma üzerine alınan derslerin sonunda bu edindikleri bilgiler sergileyecekleri oyunlarla pratiğe dönüştürecekler.

7-9 yaş grubundaki öğrenciler Ahmet Önel’in yazdığı ‘Kalem Ucu Kırmaca, Güzel Öykü Kurmaca’ adlı oyunu, 10-14 yaş grubu Gogol’den yine Ahmet Önel’in uyarladığı ‘Burun’ adlı oyunu 15 Haziran günü saat 13.00 ve 15.00’da sergileyecekler. Çocuk ve gençleri tiyatroya duyarlı bir insan olarak eğitmeyi hedefleyen Tempo Tiyatro Okulu aynı zamanda tiyatro disiplinini çocukların yaşamasını, tiyatro mutfağını keşfederek bir oyun üretmenin ve öğrenmenin keyifli yanlarını çocuk ve gençlerin deneyimlemesini amaçlıyor.

‘Kalem Ucu Kırmaca Güzel Öykü Kurmaca’ oyununda çocuklar kırık uçlu renkli kalemlerin dünyasına yolculuk yapıp Karakaş Karakalem’in karabulutlarla kaplı dünyasından kurtulmanın yolunu renkli kalemlerin uyumlu dostluklarıyla buluşunu keşfediyorlar. ‘Burun’ oyunundaki gençlerse Gogol’ün fantastik ve keyifli oyunuyla bir sabah uyandığında burnunu yerinde göremeyen bir adamın yaşadıklarını izleyicilerle birlikte eğlenceli bir şekilde keşfe koyuluyor. Göstermeci bir anlayışla öyküyü sunan ve masklarla oynamayı deneyimleyen genç tiyatrocular ailelerine ve yakınlarına sergileyecekleri oyunların heyecanını yaşıyorlar.

İletişim için>>>

Tlf: 0312 232 32 92 (Bahar Güzel)

edebiyathaber.net (13 Haziran 2014)

Yorum yapın