Çocuk Psikiyatristi Prof. Dr. Bengi Semerci çocuklar için yazdı: “Korkacak Ne Var!”

Aralık 11, 2012

Çocuk Psikiyatristi Prof. Dr. Bengi Semerci çocuklar için yazdı: “Korkacak Ne Var!”

Hepimiz çocukluğumuzda bazı korkuları hissetmiş, hatta büyüdüğümüzde bile bu korkuları aşamamış olabiliriz. Kimimiz kocaman adam olmuşken köpekten korkar, kimimiz gök gürültüsünden… Ama çocukluk korkularımızı unutup korkan çocuğumuza nasıl davranacağımızı bilemeyiz.

Evde gece olunca bir odadan diğerine bile geçemeyen, gecenin bir vakti tuvalete gitmek için sizi çağıran ya da uykunun orta yerinde sessizce ayakucunuzdan yatağınıza girmeye çalışan çocuğunuza korkulacak bir şey olmadığını nasıl anlatacaksınız? İşte Korkacak Ne Var!’ın kahramanı tam da bu korkularla yaşayan bir çocuk.  Prof. Dr. Bengi Semerci () geceleri yalnız yatmak istemeyen, karanlıktan korkan bir çocuğun hikâyesiyle hem çocukların zorluklarla baş edebilmesine yardımcı oluyor hem de ailelere çocuklarının duygularını anlamaları için yol gösteriyor.

Rengârenk resimleri, resimlerdeki keyifli detaylarıyla çocukların ilgisini çekebilen kitap, çocuklar için oldukça çekici hale geliyor. Kendi sorunlarını başka bir çocuğun hayatında da gören çocuklar, kendilerini daha iyi hissetmek için nasıl davranmaları gerektiğini de öğrenecekler.

Prof. Dr. Bengi Semerci, Yeşil Dinozor  ile birlikte çocuklar için hazırladığı Duygularım ve Davranışlarım serisinde çocukların yardıma ihtiyaç duyduğu konularda 12 kitap hazırlayacak. İlk 4 kitap bu yıl 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucu ile buluştu.

Yazar, anne babalara bu kitapları çocukları ile birlikte okumalarını, çocukları dinleyip onların duygularını anlamaya çalışmalarını öneriyor.

3-8 yaş için hazırlanan kitapları Serap Ergel çizdi. Yazar ile uzun süreli ve detaylı bir çalışma ile hazırlanan kitapların yayın yönetmenliğini İlkay Marangoz üstlendi.

edebiyathaber.net (11 Aralık 2012)

Yorum yapın