Çocuk edebiyatı dergisi Beyaz Bulut’un 3. sayısı çıktı!

Mart 11, 2014

Çocuk edebiyatı dergisi Beyaz Bulut’un 3. sayısı çıktı!

beyazbulut-3Her yaştan çocuklara edebiyat dergisi BeyazBulut’un 3. sayısı çıktı.

Derginin Mart-Nisan sayısında yine şiir, deneme, masal ve öykü türünde ürünler, birbirinden renkli özgün çizimlerle birlikte sunulmuş. Bu sayının şairleri Bülent Ata, Beyza Nur Demirci ve Mustafa Baki Efe. Deneme türünde ise Vural Kaya ve Mustafa Ökkeş Evren’i görüyoruz. Zekiye Çoban, Fatma Çağdaş Börekci, Sümeyra Turanalp, Ümit Yaşar Özkan ve Musa Mert bu sayının öykü ve masallarını kaleme almışlar. Ayrıca Muhammed Rıza Şems imzalı Farsça’dan çeviri bir masal da BeyazBulut sayfalarına misafir oluyor. 3. sayının söyleşisi ise Sadık Yalsızuçanlar ile gerçekleştirilmiş. Yalsızuçanlar, okuyucuları çocukluk yıllarına ve hayallerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Derginin kendine has karakterlerinden biri olan Merakettin Amca, çocukların bitmek tükenmek bilmeyen sorularına bilgece cevap verirken iki farklı pencereden hayata bakan Kaktüs ile Kadife’nin sayfası hayata dair ince dokundurmalarla dolu. Simo’nun Kuş Günlüğü’nde, okuma yazma bilen bir kuşun serüvenlerini okurken, Düşünüyorum da bölümünde bir çocuğun hayal dünyasına yolculuk ediyoruz. Dergideki kitap tanıtımlarını Morkabak Kitabevi’nin Kedisi Hurşit yapıyor, aynı zamanda sahibi Safi ile sevimli kitabevlerinde yaşadıklarından da bahsediyor. Zeynep Şahin imzalı Duyduk Duymadık köşesi, çocukların sorunlarını eğlenceli haberlerle masaya yatırıyor. Çocuklar için derlenen kültür- sanat dünyasından haberler Rabia Gülcan Kardaş’ın kalemiyle okuyucuya ulaşıyor.  Beyza Demirci’nin hazırladığı Çıtır Pıtır bölümü de dil duyarlılığı etrafında esprili ve şiirsel metinler sunuyor.

BeyazBulut, nitelikli edebiyatın çocuk yüzünü resmederken her yaştan çocukları keyifli bir okuma serüvenine davet ediyor.

edebiyathaber.net (11 Mart 2014)

Yorum yapın